VINYLPLADENS FESTDAG PÅ AMAGER

På lørdag er det Record Store Day som er de små uafhængige pladebutikkers verdens omspændende festdag. På netop denne dag udgives sjældne plader i både små og store oplag, nu også på Amager

Her på øen er Amager Records på Kirkegårdsvej 27 med for første gang, 2300happynews har haft fat i de to ejere, Niels & Jan, for at hører mere om festdagen, og endda bedt dem komme med et par bud på plader de ser aller mest frem til.

 

Verdens omspændende spænding


“RSD er et verdensomspændende fænomen, som vi i Amager Records er meget spændte på at prøve kræfter med for første gang. Vi har bestilt et hav af titler, men noget af det spændende ved RSD er netop, at mange af titlerne er limiterede og at man derfor ikke på forhånd kan vide hvilke og hvor mange titler, man får tilsendt” udtaler Niels Kjøngsdal.
På Record Store Day holder Amager Records åbent fra kl. 09 til 17 og der er kaffe og morgenbrød til de morgenfriske, butikken forventer at der bliver gang i den, så tag god tålmodighed med, men nyd at møde andre med passion for vinylplader.

Niels & Jan anbefaler

Der udkommer læssevis af plader på Record Store Day og selv med en kæmpe musikinteresse kan det være fuldkommen uoverskueligt at gennemskue hvad man skal gå efter. Så jeg har bedt Niels og Jan, der har Amager Records, om at pege på tre udgivelser hver de ser ekstra frem til. De følte at det var lidt af et pres kun at skulle vælge tre, så her kommer deres tre bud hver.

Niels anbefaler:


Skal jeg – hårdt presset – omtale tre udgivelser jeg ser særligt frem til, må det blive følgende:
David Sylvian: Dead Bees on a Cake.
David Sylvian var i sin tid frontfigur i avantgarde/electropop-gruppen Japan. I midtfirserne gik han solo, og har med ujævne mellemrum udgivet plader med et meget varieret udtryk fra udgivelse til udgivelse. Dead Bees on a Cake er fra 1999 og er hidtil kun udkommet på cd I hedengangne GUF blev den udnævnt til årets udgivelse, og jeg ELSKER den plade og har drømt om en vinyludgivelse lige siden 1999. Smuk, intim og dragende musik.

Burt Jansch: L.A.Turnaround 
Pladen blev oprindeligt udgivet på vinyl i England og Holland i 1974, men ikke genoptrykt på vinyl – før nu. Skotskfødte BJ var en guitarekvilibrist, der debuterede på den glohede britiske folkscene i midttresserne. Efter et ophold som guitartroldmand i Folk/rock-gruppen Pentangle, fortsatte han i starthalvfjerdserne sin solokarriere med dette album, indspillet i hhv Skotland og LA. Der er en ro, afklarethed og friskhed over dette album, der gør det til et must-have, hvis man er til genren. BJ’s stemme er ikke verdens største, men passer SÅ smukt ind i denne musik. På tide med en lækker genudgivelse.
Lou Reed: Animal Serenade.
Lou Reed og hans bidrag til musikhistorien behøver næppe en nærmere introduktion. Denne liveoptagelse af en koncert fra 2004 henter sange fra alle dele af hans enorme bagkatalog. Lor Reed var notorisk berygtet for sit… ustabile væsen, men denne aften er han virkelig oplagt og i usædvanligt mildt lune. Bandet bag ham består af de musikere han arbejdede med gennem de sidste 20 år af sit virke plus – ikke mindst – Antony Hegarty fra Antony & The Johnsons på kor og leadvokal på en rygradsrislende version af Candy Says. Der er er skønhed, hvid støj, poesi og nerve i denne udgivelse, der til fulde viser, hvorfor Lou Reed var en af de allerstørste. For første gang på vinyl, og vi glæder os!

Jan Anbefaler:

The National – Live From Brussel
The National har en mørk melankoli og gode tekster som jeg altid har været draget af. Live har de altid været garant for et fedt show. For nogle år tilbage var jeg så heldig at hilse på Matt Berninger til en filmfremvisning på en film hans bror havde lavet om bandet.

Michael Kiwanuka – Live
Michael Kiwanuka fik sit gennembrud med albummet Home Again i 2012, en lækker gang soul a’la Bill Withers. En koncert i lille vega gjorde kun mit indtryk af ham større, da han leverede en super fed soul koncert en kedelig mandag aften (måske var det tirsdag 🙂 ) Med store live oplevelser i baghovedet, glæder jeg mig helt enormt til at hører hvordan det lyder på lp.

Ekko – I Know I Am Human
Ekko albummet er et suverænt album af Frithjof Toksvig der er 1/3 af “Vi sidder bare her”. Det er et virkelig smukt album fra start til slut som vi er super stolte over at have fået eksklusivt i Amager Records på dagen.