2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

Vinøs – Ny vinbar på Lergravsvej

Vinøs Amager

Det gamle industriområde omkring Lergravsvej, Strandlodsvej og Ved Amagerbanen er efterhånden ved at blive et færdig boligområde, og lykkeligvis er der piblet en masse små spændende steder frem. Senest er det vinbaren Vinøs der slået rødder på Lergravsvej.

Vinøs er startet af Otto og Tine, der er vilde med vin, mad og dejligt selskab. Det har de sat sig for at dele lidt ud af og har derfor startet Vinøs, her afholdes en masse events der f.eks. tæller smagninger, vinskole og en fast vinklub.

Imponerende vinkort, også på glas

Vinbarens store omdrejningspunkt er naturligvis vinen, og jeg skal straks bemærke at vin ikke er min stærke side, men kortet er omfattende. Men trods sine mange sider er der gode beskrivelser og en stor spredning i vintyperne, og flere økologiske, natur og biodynamiske vine er at finde på kortet, så det skulle være nemt at finde et godt glas.

Vin går uforskammet godt sammen med mad, og her har Vinøs gjort det ualmindeligt nemt at finde ud af hvilken vin der skal til maden ved at anbefale vin under hver ret.

Mad skal der til

Hvad jeg ikke ved om vin, ved jeg til gengæld om mad og her springer det især i øjnene at der serveres hvad mange kalder verdens bedste skinke, nemlig Joselito Iberico-skinke, der er lagret i 36 måneder. Og jeg vil give dem ret, et par skiver af den er uforskammet lækkert. Derudover serveres også “dåsemad” af den slags man ville ønske man selv var vokset op med frem for forlorenskildpadde og tarteletfyld fra Jaka. Vinøs har nemlig et udvalg af de fineste delikate konserveres dåser, og skal man starte et sted så anbefaler jeg de krydrede sardiner i olivenolie fra Pinhais i Portugal, de er simple og delikate og et fint sted at starte hvis sardiner ikke er hverdagskost. Med dem følger brød fra The Bread Station i Torvehaller og olivenolie fra Priorat i Spanien, foruden citron og mayonaise.

Vinøs finder du på Lergravsvej 30, åbninsgtiderner er fra tirsdag til søndag, se flere detaljer her.

Artikel sidst opdateret

FØLG 2300HAPPYNEWS