2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

Urbanfestival med Gurli Gris, loppemarked og live musik.

Gurli Gris til UrbanfestivalSå er det igen blevet tid til Urbanfestival, i år med Gurli Gris, ballonklovn, loppemarked og massere af aktiviteter.

Lørdag den 4. maj kl. 11-17 er der traditionen tro Urbanfestival i Urbanplanen. I år foregår det på og omkring Bondegården, da fornyelsen af Remiseparken er i fuld gang. Der er lagt op til en fantastisk festlig dag med et væld af gode oplevelser – både på scenen og rundt omkring på pladsen.

Musik for store og små

Programmet er sammensat, så det appellerer bredt til både børn og voksne. Først går MAJS Band på scenen. Det er et live-orkester med et bredt bagkatalog af gode klassikere som fx Four Jacks, John Mogensen, Danseorkestret, Kim Larsen, Robbie Williams, Lucas Graham, Joey Moe, Bruno Mars, Ed Shereen og Slade.

Herefter overtager Kidz & Girlz United scenen med at danseshow, før Gurli og Gustav Gris gæster festivalen. Gurli Gris kender de fleste børn fra et utroligt populært børne tv-program som kan ses på flere Tv-kanaler i Danmark. Gurli og Gustav Gris er underholdning i 100 % børnehøjde. Der er lagt op til både sang, musik og sjove konkurrencer.

Sidst kommer Moussa Diallo med to kolleger – de eminente gambianske musikere Dawda Jobarteh og Salieu Dibba. Moussa Diallo er kendt som en sublim bassist på den danske rock- og verdensmusikscene bl.a. i selskab med Sneakers, Savage Rose og Palle Mikkelborg. Iblandet sang og musik levendegør Diallo den ældgamle tradition, der findes i alle kulturer: at fortælle historier videregivet fra mund til mund, fra generation til generation. Eventyr, der med humor og overraskelser stimulerer fantasien og ofte rummer moralske pointer.

Masser af aktiviteter

Rundt omkring Bondegården er der masser af sjove og spændende aktiviteter: Et stort loppemarked trækker mange til, BørneKulturpiloterne kommer med en mystisk ’gådelabyrint’, Nærpolitiet og Ballonklovnen Shonmpy kommer, og der vil være hoppeborg, kreaværksteder, fodboldturnering, konkurrencer osv.

Mad skal der til – og en snak med de lokale foreninger

I år vil der være mulighed for at købe sig et lækkert måltid tyrkisk eller indisk mad. Man kan også købe en flæskestegs- eller æggesandwich, lækre snacks og vand/øl. Der er talrige lokale foreninger repræsenteret, og der vil igen i år være mulighed for at få en snak med projektledere fra Københavns Kommune og Boligforeningen 3B om de store bygge- og renoveringsprojekter, der kommer til at forny området i de kommende år.

Se hele programmet her

Det er gratis at deltage. Læs mere om programmet på urbanplanen.com eller på Facebook

Fakta:

Den første Urbanfestival så dagens lys i 2007. Dengang som nu var det beboere i området, der sammen med ansatte i Partnerskabet arrangerede festivalen. Sidste år var besøgstallet anslået til mere end 3.000 gæster. Det samme forventes i år.

 

 

Artikel sidst opdateret

FØLG 2300HAPPYNEWS