Nyt ismejeri på Ugandavej

Ugandavej ismejeri
På hjørnet af Ugandavej og Englandsvej er netop åbnet et nærmest morten Korchsk udseende lille ismejeri i et gammel bindingsværkshus fra 1800 tallet.

De seneste måneder har budt på megen surfen på nettet for undertegnede nu hvor man ikke kunne komme så meget ud, en dag dukkede instagramprofilen Ugandavej Ismejeri op. Jeg har fulgt projektet med spænding uden at helt at kunne se for mig hvor dette lille idylliske med bindingsværk hus med lyserøde fliser på væggene skulle ligge.

Men det skulle en gnaven fireårig på bagsædet være med til at opklare! En eftermiddagstur efter skruer på Kristinehøj endte i et krav fra bagsædet om IS! NU!

Og så ringede en klokke; Ugandavej, er det ikke lige her på hjørnet? Oh jo, lige overfor Silvan, Harald Nyborg, Jem & Fix ligger Amagers nye lille isperle; Ugandavej Ismejeri.

Tvillingernes gode idé

Christian & Michael Olsen er tvillingebrødre og driver i forvejen Uganda Grønt, så der var ikke langt fra tanke til handling da de købte grunden og kastede sig ud i at åbne et ismejeri. De tænkte ganske enkelt “Amagerkanerne mangler et sted at køre hen og spise is”, og det har de nok ret i, om ikke andet er der ingen tvivl om det nu er nemmere at få arvingen med i byggemarked hvis der loves is bagefter, såvel som en det er et godt udflugtsmål.

Hjemmelavet økologisk is

Christian & Michael har absolut ingen forudsætninger for at lave is. Så de har allieret sig med Mikkel der tidligere har været hos Amager klassikeren Ismageriet. Mikkel har siden februar udlært de to brødre i at bruge de økologiske råvarer såsom frugt, mælk og fløde til at lave is der er værd at køre efter.

I ismontren er der et bredt udvalg der serveres i vaffel, bægre eller boxe – såvel der laves milkshake og soft ice. Da jeg var forbi fik jeg to store kugler af “skildpadde” og “jordbær sorbet”, arvingen fik “vanilje” og “Mango” toppet med guf. Priserne starter på 1 kugle for 26 kr. og to for 36 kr.

Praktisk

Ugandavej Ismejeri er netop åbnet på Ugandavej 3
Mandag – Torsdag 11-21
Fredag – søndag samt helligdage: 10-22

Se mere på instagram