2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

Guide til tapas på Amager

Tapas AmagerTapas vinder frem på menukortet på Amager, her er en guide til en god håndfuld steder der serverer små retter, gerne med et glas vin til.

På spansk betyder tapas “låg”, et låg der højest sandsynligt bestod af en skive bryd eller kød, som blev brugt til at dække glasset imellem slurkene, så det kun var fortidens andalusiere og ikke fluer der drik den gode sherry.

I Danmark er de små låg, tapas, blevet et fænomen der bare dækker over at spise mange små retter, uden at skele til hvor de er fra i verden.

På Amager er der en række gode steder der serveres småretter, tapas af høj kvalitet, her er et udpluk af de bedste steder. Fælles er at det er de små retter der er i fokus, om de så lige alle er fra Spanien er knap så vigtigt.

toto

Vin og spisebar, Amagerbrogade 145
totovinbar.dk

Folkene bag vin- og spisebaren ejer bl.a. også Salon 39 på Frederiksberg, Toto har nydt opmærksomhed fra flere af de store dagblade og ligger klart på kanten imellem at være en restaurant og vinbar.

Man kan sidde langs baren og spise og se kokkene forberede maden, selv om man ikke behøver kigge dem i kortene, for de kan deres kram. Her er udover den store fireretters menu til 435 kr. f.eks. Grillede andehjerter med cremet rød thai curry, syltet umoden mango og ricecracker til 100 kr. eller hvad med Oksetatar med svampe, kulmayo og peberod?

Ja, menukortet lyder avanceret, men alle burde unde sig selv en tur på Toto og en gastronomisk oplevelse.

Jurfood

Brunch – tapas – vinbar, Øresundsvej 150D
jurfood.dk

OBS: Jurfood serverer iøjeblikket ikke tapas – marts 2019.

Jurfood ved Amager strandpark har siden de åbnede sidste år haft stor succes med brunch alle ugens dage, men fra kl. 17.00 fra tirsdag til søndag åbner de op for tapas og vin.

Jurfood satser på gode råvarer hvoraf flere er økologiske, og så god betjening oveni. På menuen er blandt andet “jordskokkesuppe med sprøde chips af rodfrugter og urteolie”, “lækker risotto med revet parmesan, kantareller og sprøde chips af kyllingeskind”, “dejlig hellefisk på sprød fennikelsalat og rygeost”. På dessert kortet bydes der på chokoladefondant med vaniljeis, bærkompot og crumble af ristede hasselnødder og hvid belgisk chokolade.

Til den lidt større sult serveres et “Tapasbræt” der foruden de to for oven nævnte retter byder på Brødkurv med trøffelcreme – hvidløgs aioli samt grov dijon sennep, Olivenmix, Grillede artiskok. Tapasbrættet står til 199 kr. for en person og 159 kr. pr efterfølgende person.

Jurfood har et stort og ambitiøst vinkort, hvor alle vine  tilbydes på glas. Man kan altså smage vine som ellers normalt kun bliver tilbudt på flaske, glaspriserne starter på 85 kr.

Vinøs

Vinbar, Lergravsvej 30
vinøs.dk

Vinøs er startet af Otto og Tine, der er vilde med vin, mad og dejligt selskab. Det har de sat sig for at dele lidt ud af og har derfor startet Vinøs.

Vinbarens store omdrejningspunkt er naturligvis vinen, trods sine mange sider er der gode beskrivelser og en stor spredning i vintyperne, og flere økologiske, natur og biodynamiske vine er at finde på kortet, så det skulle være nemt at finde et godt glas.

Vin går uforskammet godt sammen med mad, og her har Vinøs gjort det ualmindeligt nemt at finde ud af hvilken vin der skal til maden ved at anbefale vin under hver ret.

På Vinøs serveres hvad mange kalder verdens bedste skinke, nemlig Joselito Iberico-skinke, der er lagret i 36 måneder. Og jeg vil give dem ret, et par skiver af den er uforskammet lækkert. Derudover serveres også “dåsemad” af den slags man ville ønske man selv var vokset op med frem for forlorenskildpadde og tarteletfyld fra Jaka. Vinøs har nemlig et udvalg af de fineste delikate konserveres dåser, og skal man starte et sted så anbefaler jeg de krydrede sardiner i olivenolie fra Pinhais i Portugal, de er simple og delikate og et fint sted at starte hvis sardiner ikke er hverdagskost. Med dem følger brød fra The Bread Station i Torvehaller og olivenolie fra Priorat i Spanien, foruden citron og mayonaise.

 

Det Argentinske vinhus

Amagerbrogade 18
detargentinskevinhus.dk

Det Argentiske Vinhus er en af Amagers ældste vinbarer og kan i 2019 fejre sit 11. år på Amagerbrogade.
Vinhuset har særlig fokus på små og mindre vinproducenter fra Mendoza, der fremstiller deres vine på naturlig måde. Vinbaren er også en butik hvor vinen kan tages med hjerm, og er man ikke i humør til vin er der gode øl fra Amager, foruden portvin.

Til vinen er et fint lille udvalg af tapas, her er f.eks. fire udvalgte oste med tilbehør til 135 kr., eller hvad med en stykke kage med et glas portvin til?

Artikel sidst opdateret

FØLG 2300HAPPYNEWS