Guide: Take away på Amager

take away på amagerHvor finder man den bedste takeaway på Amager? Det er et ganske godt spørgsmål, og svaret er helt sikkert en smagssag! Men her har vi kastet os ud i en guide der dækker det meste af Amager fra Amagerbro og Islands Brygge – lige fra pizza til burger og lækre middagsretter.

Her er en række forslag til de bedste take away steder på Amager

Olioli – Amagerbrogade

Amagerbrogade 146
oliolipoke.dk

Olioli serverer Poké bowls, og det handler hverken om at prikken til nogen, eller noget med paven. Poké kommer fra hawaii og betyder egentligt “at snitte” men dækker her over en ret serveret i en skål. Retten består typisk af en masse sprøde grøntsager såsom edamamebønner, tang, kål og ris toppet med rå eller letmarineret fisk. På en måde lidt som sushi serveret som salat…

På menuen er blandt andet en Bowl med kyllingekødboller, en ny dressing og en Veggie Bowl. Min personlige favorit er poké med Laks, Hvide Ris, Goma Dressing, Edamame, Radise, Broccoli, Ananas og Avocado prisen er 95 kr. for en lille og 119 kr. for en stor.
Dertil kommer et fint udtræk af friske juices, og føler du virkeligt en indre hawaiianer så kan du selv sammensætte din bowl.

Kiin Kiin to go

Serbiensgade 5
kiinkiintogo.dk

Kiin Kiin fik i 2008 en Michelin stjerne som den første asiatiske restaurant i Danmark, i 2016 fik Amager den første af en række Kiin Kiin to go forretninger. Der er samme fokus på som på moderrestauranten hvor råvarer og god smag er de absolutte omdrejningspunkt, blot i en mere forsimplet, prisvenlig udgave som også på en hverdag kan sættes på middagsbordet.
Selvom det lyder lidt nemt, så er alt på menukortet faktisk værd at anbefale, men især risretterne er værd at kaste sig ud i fordi smagen netop lige er et niveau over hvad man finder på andre asiatiske takeaways, priserne er også lidt højere men det står mål med kvaliteten.

Homemate

Thorshavnsgade 24
Homemate.dk

Take Away er en en kategori af mad der har været lige med usundt og nærmest ulødig mad, men sådan er det ikke mere. Der er igennem de sidste par år dukket take away steder op hvor manden ligner god mad man ville finde på en restaurant, eller mad man selv ville lave. Homemate på Islands Brygge sælger frisklavet, velsmagende mad af høj kvalitet – du selv gør klar på bare 15 minutter i din ovn. Retterne spænder vidt lige fra Islands laks til vegetarretter til mør okse og er faktisk meget tæt på “hjemmelavet” det er virkeligt aftensmad uden smag af dårlig samvittighed over man ikke selv gad stå i køkkenet.

Piccola Italia

Amagerbrogade 168
www.piccolaitalia.dk

Piccola Italia har siden 1988 serveret pizzaer fra deres brændefyrede ovn og har skrevet sig ind som en take away legende på Amager. Det er autentisk italienske pizzaer der langes over disken, og betjening og stemning er lige så stor en del af oplevelsen som pizzaerne selv. Og så er der jo det med smagen, jeg syntes at pizzaer fra brændefyret ovn bare smager bedre, og alene derfor skal Piccola Italia med på listen da de var de første på Amager med en ægte italiensk ovn, som iøvrigt har været tændt hver dag i 30 år. Priserne starter på 47 kr. for en “Original Pizza” med Tomat, lidt ost, kapers, hvidløg, oregano – det er et fund til prisen.

Jagger

Amagerbrogade 128
jaggerfastfood.com

Jagger slår sig mest op på deres burgers, og det er med rette. Men det er ikke deres burgers der kvalificerer dem til listen over Amagers bedste take away, men derimod deres Real Nuggets og Classic Ceasar salad. Her er ganske enkelt tale om fast food som det bør være, nuggets er rigtig kyllingebryst paneret og friturestegt, eneste anke er at det nærmest er for varmt til at spise de første fem-ti minutter. Til de her nuggets passer deres Caesar Salad perfekt til, det er romaine salat med massere af parmasan, croutoner og dressing. Det føltes dejlig frist og sundt, selv om det sikkert er det modsatte. Nuggets står til 50 kr. for 4 stk. og salaten til 30 kr.

Rooty

Amagerbrogade 10
www.rooty.dk

Okay, lad os bare tage den fra starten, salat er ikke just den klassiske take away, og slet ikke en søndag hvor pommes og burger for mange er menuen. Men Rooty er et supergodt eksemple på at Take Away er blevet meget mere end usunde retter.
Hos Rooty laves salater baseret på lokale danske råvarer som rodfrugter, forskellige typer af kål, kerner og masser andet godt fra jorden tilsat f.eks. ost, fisk eller økologisk kylling. Og fremfor produkter som er transporteret langvejs fra, f.eks. avocado og edamamebønner, er ingredienserne hos Rooty nordiske og lokale f.eks. spidskål, kerner og kulmule. Der er omkring seks salater at vælge imellem, hvoraf “Nordic Catch” med varmrøget laks, sprød kål med hørfrø, radiser, sød sennepsdressing, toppet med urter, kerner og hasselnødder til 90 kr. er en af favoritterne.

TH Sørensen

Amagerbrogade 41
ths.dk

Når butikken har eksisteret siden 1896, så er der ganske vist med TH Sørensen tale om noget der kom før Take Away blev et begreb, og mange definerer det da også som en smørrebrødsforretning. Men det er en skam, for butikken byder på god dansk middagsmad hver eneste dag. Fra 59 kr. tilbydes der hver dag en god dansk klassiker som f.eks. Biksemad med rødbeder, Hakkebøf med løg, bearnaice og stegte grønsager eller 1/2 kylling med flødesauce, kartofler og agurkesalat – og så er der altid dagens dessert til 29 kr. Butikken er iøvrigt åbent til 19.30 hver dag.

The Pizza Bro

Islands Brygge – ud for Njalsgade 19D
humanic.dk/thepizzabro

Hos The Pizza Bro servereres pizzaer med det økologiske bronze mærke fra deres pizza trailer. Alle pizzaer laves i den 400 grader varme brændefyrede ovn, og favoritten her er kartoffelpizzaen med mascarpone, parmesan, kartoffel, olivenolie, rosmarin til 90 kr.

The Pizza Bro er skabt af Torben Klitbo der i sin tid grundlage Cofoco. Og nu har han kastet sin kærlighed på de italienske pizzaer og rullet vognen rundt i Danmark, lige fra Smukfest til Broens Gadekøkken. At pizzatraileren nu er landet på Islands Brygge, er ikke en tilfældighed, for her driver Torbens nye firma, Humanic, allerede skaldyr & bøf restauranten The Fat Pike, og selskabslokalerne Pakhus Bryggen & Spisesalon Bryggen.

Du kan hente din mad på løbehjul. Se hvor du finder et på elektrisk løbehjul på Amager her.