2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

SØSLAG I KØBENHAVNS HAVN

Tag med i havnen, og oplev det store historiske søslag på vandet foran Den Sorte Diamant, når Kulturhavn365 og Tøjhusmuseet sætter havnen på den anden ende den 19. og 20. oktober i efterårsferien.

Søslaget udspiller sig ombord på 3 historiske skibe, året er 1717, og Tordenskjold og hans soldater genopstår i totalteatret ”Legenden om Tordenskiold”. Iført historiske uniformer og til lyden af buldrende kanoner, bekæmper de den svenske fjende på vandet.

Søslaget er en kulmination på Tordenskioldsdage: Efterårsferie med krudt og kugler på Tøjhusmuseet den 15.-22. oktober. Her omdannes Tøjhusgården til en markedsplads fra 1700-tallet, hvor soldater og sømænd gør sig klar til kamp og øver sine kampfærdigheder. Der vil være børneaktiviteter, guidede ture, skuespil og meget mere. 

Søslaget kan opleves fra Amager siden ved cirkelbroen:
TORSDAG 19. OG FREDAG 20. OKTOBER KL. 19-20
Der er optakt på kajen fra kl. 19. Søslaget starter kl. 19.30.
Søslaget er gratis og for alle.

Havnen lukkes af mellem Langebro og Knippelsbro, og der vil være udsigt fra Søren Kierkegaards Plads ved Den Sorte Diamant samt kajen på den modsatte side ved Cirkelbroen.

Tordenskioldsdage i København er skabt af Tøjhusmuseet.

Søslaget er et samarbejde mellem Tordenskioldsdage i Frederikshavn, Fonden Tordenskiold, Tøjhusmuseet og Kulturhavn365.

Tordenskioldsdage i Frederikshavn står bag produktionen af søslaget. I Frederikshavn er Tordenskioldsdage en årlig folkefest og en fejring af byen, der her 300 år senere stadig er tæt forbundet med Tordenskiold. I spidsen står Jan Michael Madsen, som har skabt dette totalteater i 20 år sammen med et stort antal frivillige og historiske aktører fra hele Norden. Festivalen drives af Fonden Tordenskiold.

Inline
Inline