2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

Nordiske salater på Amagerbrogade

Rooty AmagerJulen har lagt sig, og mange kigger nu mod en sund start på året og et 2019 med mere grønt på tallerkenen. Det er nu blevet lettere på Amagerbrogade 10. Her laver Rooty nordiske salater til take-away eller til at spise på stedet.

Som navnet Rooty antyder handler det om, at komme tilbage til rødderne – helt bogstavligt talt. Her laves salater baseret på lokale danske råvarer som rodfrugter, forskellige typer af kål, kerner og masser andet godt fra jorden tilsat f.eks. ost, fisk eller økologisk kylling. Og fremfor produkter som er transporteret langvejs fra, f.eks. avocado og edamamebønner, er ingredienserne hos Rooty nordiske og lokale f.eks. spidskål, kerner og kulmule.

Der er seks salater på menuen, der alle kan regnes som fulde måltider med masser af fibre, proteiner, vitaminer og mineraler. Salaterne  blandes i butikken, mens man venter typisk 3-4 minutter. Flere af salaterne skifter med sæsonerne, for bedst udnyttelse af råvarer og ressourcer, naturen har klar. Det mener Rooty giver bedst smag og er mest bæredygtigt, og det sikrer variation i salaterne.

For eksempel serveres “Nordic Catch” med varmrøget laks, sprød kål med hørfrø, radiser, sød sennepsdressing, toppet med urter, kerner og hasselnødder til 90 kr.

I butikken serveres der også økologisk gulerodskage, infuseret vand, frisk urtete og kaffe.

Stedet er udviklet og drives af Zina Bosse med en baggrund som arkitekt. Med hjælp fra et par investorer, gjorde det muligt for hende at forfølge drømmen, om at gøre det lettere at leve sundt og samtidigt være god mod vores klima.

Kig forbi eller læs mere om Rooty på deres Facebook side

Artikel sidst opdateret

FØLG 2300HAPPYNEWS