Restauranter på Amager

The Fat Pike fællesspisning

Amager har igennem de sidste par år fået en lang række restauranter der er værd at besøge, jeg har samlet de bedste og mest interessante i en guide.

Man skal ikke mange år tilbage før man skulle lede længe efter restauranter på Amager der markerede sig iblandt byens restauranter. Guiden her er sammensat ud fra restauranter der er værd at rejse efter, eller som markerer sig som noget særligt for Amager.

Restaurant Alouette

Sturlasgade 14P, 1.

Vi lægger ud med restaurant Alouette der netop har fået en Michelin stjerne, men det er faktisk ikke det alene der har fået dem ind i dem med i guiden, det er derimod deres unikke placering på Islands Brygge. Alouette ligger gemt væk i en baggård i et temmeligt hærget pakhus og netop kontrasten imellem noget af det “gamle Amager” og en overdrevet flot restaurant er en oplevelse værd. Især for folk der ikke færdes ofte på Amager er det her et godt sted at tage dem med hen. Maden har høstet en Michelin stjerne, så den kan du roligt regne med er god. En aften med menu og vin koster 1545 kr.
Læs mere om restaurant Alouette i artiklen her.

toto

Vin og spisebar, Amagerbrogade 145
totovinbar.dk

Toto identificerer sig selv som en vin og spisebar, men lad dig ikke narre for her er tale om en reel restaurant oplevelse. Toto er kommet med her i guiden fordi de viser et mod, som ellers har været lidt svært at finde iblandt Amagers restauranter, de kombinerer et menukort med blandt andet grillede andehjerter og lammetatar med tilgængelige priser. Med andre ord inviterer de ind til en ret spændende spiseoplevelse der er til at betale. Deres faste menu “Oplev toto” koster 435 kr. og det er et fund til prisen.

The Fat Pike

Njalsgade 19D
food8.dk/the-fat-pike

Islands Brygge byder på noget af et summende liv om sommeren, men det er som om at restauranterne har haft rigtigt svært ved at bide sig fast i området. Men de sidste par år er det piblet frem med unikke restauranter.
The Fat Pike ligger i et af FDBs gamle pakhuse og byder på kontraster uden lige, her serveres østers i skæret fra rødt neon i lokaler med graffiti på væggene. Det er virkeligt no nonsens mad hvor skaldyr og bøffer er omdrejningspunktet, en personlig favorit er popcorn scrimps med grøn mayo. Den faste menu “The Fat Five” koster 345 kr. med både tuntatar, østers og bøf og generelt er prisniveauet på skaldyr under det man finder “inde i byen”.

noma

Refshalevej 96

noma.dk

Det kan virke lidt gakket at anbefale et sted man aldrig har været eller aldrig kommer. Men i en guide over Amagers restauranter ville Noma fremstå som en “elefant i rummet” hvis den ikke blev nævnt. Noma er kåret som verdens bedste restaurant i “Worlds 50 best”, modtaget Michelin stjerner og er vel nok Danmarks mest omtalte og kendte restaurant.
Grunden til at Noma så er med i guiden er fordi de er pisse modige og ikke viger tilbage for noget som helst, ja det er sgu lidt fanatisk, men hvis der er et sted vi kan rumme det er så er det på Amager. En menu koster 2500 kr., vinmenu 1350 kr.

h3

Holmbladsgade 3

amagerfiskehus.dk

H3 er en udspringer af den klassiske fiskehandler Amager Fiskehus og startede som noget så sjældent som en frokost fiskerestaurant, men har på mange opfordringer nu også åbent om aftenen.
I den lette ende findes pil selv rejer og i den mere tunge ende fiskefrikadeller – og midt imellem er der østers og dampede blåmuslinger. Priserne starter på 95 kr. for fiskefrikadellerne.

 

Sådan er guiden sammensat

Guiden er sammensat ud fra steder jeg har besøgt og steder jeg har fået anbefalet af gode venner.

Restauranter der har flere afdelinger i byen, hvor Amager ikke var det første sted er udeladt  og det betyder desværre at fx. Magasasa ikke er med i guiden.

Det skal retfærdigvist nævnes at jeg arbejde for det selskab der ejer The Fat Pike, men jeg mener oprigtigt at jeg kun anbefaler noget jeg kan stå indenfor og jeg modtager ikke betaling for omtalen.