Pladeaktuelle The Stranglers kommer i 2021 til København

Kæmpe i 1970’erne. Og nu kan du møde dem i Amager Bio. The Stranglers kommer til byen.

Pladeaktuelle The Stranglers kommer i 2021 til København
Pladeaktuelle The Stranglers kommer i 2021 til Amager

The Stranglers’ historie går tilbage til 1974, hvor de blev dannet i Guildford i Surrey, England. De begyndte som en skummelt klingende og hårdkantet pubrock-gruppe, men med tiden udforskede de også andre genrer.

Da de for alvor slog igennem i ’76 var de support for The Ramones på sidstnævntes første, britiske turné. Muligvis var dét årsagen til, at de til at begynde med blev associeret med punk. De har også fået sat mærkaterne ”new wave” og ”goth rock” på sig, hvilket bare understreger deres eklektiske tilgang til musikken.

Især i firserne havde de en solid mainstreamsucces med hittet ’Golden Brown’, og interessen for dem blev for alvor genvakt, da Tori Amos i 2001 lancerede et cover af deres ’Strange Little Girl’, som blev efterfulgt af deres egen udgivelse af ’Big Thing Coming’ i 2003. Hermed var de for alvor på banen igen.

The Stranglers har haft udskiftninger undervejs, men kernen siden de tidlige år: Jean-Jaques Bumel (bas og sang), Jet Black (trommer) og Dave Greenfield (keys og sang) har indtil for nyligt været konstant. Desværre blev Greenfield dog offer for coronaen i maj 2020. Derudover har Baz Warne på guitar og sang været med siden 2000.

Gennem årene har The Stranglers udgivet et væld af plader, og i 2021 har de et nyt album i støbeskeen som forhåbentlig er klar, når de rammer Amager Bio. Du kan se, hvor på Amager, du finder pladebutikker her.

 

THE STRANGLERS (GB)
2. november 2021 i Amager Bio

325 kr. i forsalg / 330 kr. i døren

Billetter via ticketmater.dk og amagerbio.dk

Guide: Take away på Amager

Guide: Kælkebakker på Amager

 

Ny kaffebar med vinyler & fotografi