Nyt galleri åbnet i Ørestad

Simian kunsthal ørestadEn gammel cykelkælder under Kay Fisker Plads lige overfor Fields får nyt liv som kunsthallen “Simian” der præsenterer ung moderne kunst, deres første udstilling er netop åbnet.

Cykelkælderen under Kay Fiskers Plads har levet en omtumlet tilværelse, for cykler blev aldrig det den var bedst til. Kælderen har været brugt til fester, udstillinger, koncerter og minigolf. Og stod tom i en lang række år, men efter en større renovering er der 1300 m2 ny klar til at vise kunst.

Det er en gruppe unge kunstnere, som har fået ideen til at skabe en kunsthal i Ørestad, og som siden 2016 har arbejdet for at få det til at ske i samarbejde med By & Havn. Kunstnerne faldt for det særlige rum og har siden skaffet midler fra diverse fonde, for at kunsthallen kunne realiseres.

Og nu er det sket, kunsthallen er åbnet med udstillingen “Some of the hole” der løber frem til 17. oktober 2020.

Udstillingen præsenterer værker af Ghislaine Leung, Christian Vind, Michael Kennedy Costa, Falke Pisano, Signe Boe, Jacob Borges, K.R.M. Mooney, Thomas Locher, Violet Dennison, Marie Søndergaard Lolk, Bill Jenkins, Penny Slinger, Thomas Bo Østergaard, Lucia Elena Průša og Willy Ørskov

Der præsenteres værker i forskellige medier så såsom video, maleri, tekst og keramik.

Udstillingen løber frem til 17. oktober og er åben torsdag til lørdag 10-17 og der er fri entré.

Simian
Kay Fiskers Plads 17

Læs mere her