2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

Ny trækfærge på Amager

Trækfærge ørestad
Der er ikke meget færgefart fra Amager mere, men nu er der igen gang i et mindre rederi på det nærmest mest utænkelige sted. Eller sådan næsten, Ørestad Vandlaug har netop etableret en “rute” med en trækfærge i Ørestad.

Og lad os lige starte med lidt undervisning i de syv verdenshave for de landkrabber der ikke aner hvad en trækfærge er! En trækfærger, eller kabelfærge, er ganske enkelt en færge der trækkes via et kabel fra en bred til en anden, den har intet ror og kan ikke sejle andre steder hen end der hvor kablet tager den. Færgerne fås i store motoriserede udgaver, men også i små udgaver der drives ved håndkraft.

I Ørestad Nord lige ved DR Koncerthuset har Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter og Ørestad Vandlaug netop etableret en sådan trækfærge der drives ved håndkræft. Dette er gjort ud fra ønsket om at skabe gode rammer og muligheder for at beboere, ansatte og gæster i Ørestad kan være aktive og have adgang til Ørestads bynatur.

Selve trækfærgen kan tage 4 personer jævnfordelt (eller 400 kg) og må kun benyttes sammen med en voksen. Der er åbent hele døgnet og turen er for alle, men især de yngste vil syntes det er en sjov overfart.

Du finder den færgen på Grønningen ligebag DR Koncerthuset.

Læs en smule mere her

Artikel sidst opdateret

FØLG 2300HAPPYNEWS