Ny Café ved Slusen

café slusenFor mange år siden var jeg i Helsinki hvor jeg besøgte “Café Regatta”, et lille hus på pæle ude i vandet med en lille gangbro hvor man balancerede tilbage med kanelbullar og kaffe. Det er nok min bedste caféoplevelse nogensinde, eller det vil sige, det var det, for nu er Café Slusen åbnet…

Adressen er Ved Slusen 34, og adressen lyver på ingen måde, det er lige ved slusen i den fjerne ende af havnebassinet lige ved Sjællandsbroen.

Caféen er, helt kærligt beskrevet, et lille blikskur på ca. 40 m2. med ganske få siddepladser indendørs, men en stor træterrasse og plads på kajen udendørs.

På menuen er håndlavet siciliansk is, øl, vand, vin kaffe og et udvalg af lette retter. Men noget af det man lægger mærke til i det lille rum er bagvæggen der rummer et stor udvalg af “dåsemad”. Og her er ikke tale om tarteletfyld eller forlorne skildpadde, men gode delikatesser såsom ansjoser og blæksprutter på dåse. Alle dåserne kan kombineres med tilbehør; surdejsbrød, mayo, vinaigrette de tomate og scitron for 65 kr. + dåsens pris.
Alt i alt perfekt til glas god vin som caféen også byder på.

Caféen er åbnet af Slusens Bådbyggeri og Fokstrot, der begge laver gedigne design og håndværksløsninger. Men den store atraktion er udsigten og det liv der sejler forbi. Og endda den ekstra leben når der skal småbåde igennem slusen.

Café Slusen er helt sikkert som ingen ande café i København og der skal lyde et stort OHØJ og velkommen fra 2300 Happynews.

Se mere om Café Slusen på Instagram