2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

Ny amagerkaner på Den Blå Planet

Det er ingen hemmelighed at det vrimler til med nye indbyggere på Amager, i sidste uge var det dog en lidt anderledes indbygger vi kunne byde velkommen til. Den Blå Planet kunne nemlig byde velkommen til en Havskildpadde, den eneste af sin art i Danmark.

Havskilpadden sættes fri imellem hammerhajer og rokker på oceantankens fire milioner liter vand, men frygten for at blive spist er ikke så stor da skildpadden allerede har en kampvægt på 60 kg. og forventes at ramme omkring 170 kg. når den er fuldvoksen.

Den Blå Planets mission er at få gæsternes hjerter til at banke for vandets forunderlige liv. Det skal havskildpadden netop være med til, og den bliver som ambassadør for arten bindeleddet mellem naturen og gæsternes oplevelse af liv i vand. Lige så majestætiske havskildpadder er, lige så sårbare er de. Ifølge IUCN’s rødliste er seks af verdens syv havskildpaddearter truet, og den sidste art har man ikke nok data på. Årsagerne til denne triste udvikling er mangeartede: Plastikforurening, massivt hotelbyggeri langs strandene, som fjerner paddernes yngleområder og uforsigtigt fiskeri bevirker, at mange havskildpadder hvert år fanges som bifangst og dør.

Fakta om den nye beboer

Navn: Uægte karette
Videnskabeligt navn: Caretta caretta
Vægt: Op til 170 kg. Havskildpadde på Den Blå Planet vejer allerede ca. 60 kg
Opvækst: Klækket fra æg og opvokset i et fransk akvarium
Udbredelse: Uægte karatte lever i subtropiske og tempererede områder og er en truet art.

Læs mere om havskildpadden på den Den Blå Planets hjemmeside her

FØLG 2300HAPPYNEWS