2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

Maxzoni kaffebar er ny på Holmbladsgade

maxzoni kaffebar amager holmbladsgadeHolmbladsgade er begynder så småt at nyde godt af at der i kvarteret ved Amagerbanen er flyttet flere tusinde mennesker ind. Det betyder at der pibler nye butikker frem, senest er en ny café dukket op på pladsen ved Bremensgade.

Maxzoni er en lille kaffebar der ligger på pladsen mellem Holmbladsgade og Bremensgade (ved Fakta). Maxzoni er en af de nye forretninger der er åbnet efter at Lyon Autodele lukkede efter 40år på pladsen.

Maxoni serverer hele udtrækket af kaffedrikke som man forventer det af en café, alt lavet med etiopisk single-estate kaffe af høj kvalitet. Kaffen får vi fra Impact Roasters i Valby. Bønnerne er mørkt ristede og har en frisk og let syrlig smag, med masser af noter af frugt, bær og nødder. Kaffen dyrkes i det sydlige Etiopien, skyggefuldt og i store højder, i frugtbar jord, kølig luft og med rigeligt nedbør. Dette bidrager alt sammen til eminent smag og kvalitet. Overskuddet fra kaffeimporten geninvesterer Impact Roasters i lokale projekter for børn og unge i Etiopien.

Udover kaffen bydes på kolde økologiske drikke, hjemmebagt brød, croissanter og cookies og lige om lidt kan du også få lune paninis, rugbrød, æg og hjemmelavet lemonade af forskelig slags. Køkkenet tager afsæt i økologiske råvarer dyrket lokalt.

Maxzoni er kun 3 uger gammel, men er allerede kommet godt fra start ikke mindst på grund af en super god modtagelse fra naboer og besøgende.  Kaffebaren er drevet af Lena, Marie og Maja som alle 3 bor på amager. De 3 ejere har en fælles passion for kaffe, kunsthåndværk og bæredygtige projekter.  Derfor kan man også finde skriftende kunst og kunsthåndværk, for eksempel økologiske skønhedsprodukter fra danske Herbal Salvation, keramik, tekstiler og grafisk print.

Maxzoni har lige nu åbent 4 dage om ugen: Fredag, lørdag, søndag og mandag frem til kl. 17. Men der håbes på at udvidde åbningstiderne.

Læs mere om Maxzoni her

 

Artikel sidst opdateret

FØLG 2300HAPPYNEWS