2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

Maria Rubinke på Kastrupgårdsamlingen

Skulptur af Maria RubinkeKastrupgårdsamlingen præsenterer soloudstillingen LEGACY med den danske kunstner Maria Rubinke. Og som altid er det fuldkommen gratis at komme ind, så der er ingen undskyldning for at få en stor kunstoplevelse.

Maria Rubinke (f. 1985) er uddannet fra Kunstakademiets Glas- og Keramikskole på Bornholm i 2008. Allerede i studietiden blev hun fascineret af porcelænet og det har siden da været hendes foretrukne materiale.

Til denne udstilling har hun også kastet sig over bronze og marmor og dermed udvidet sit univers. I porcelænet, såvel som i bronzen, udfordrer Rubinke mulighederne med materialet. Her finder man store porcelænskrokodiller, mandsbrede bronze-skrubtudser og et 4 meter højt og 1 ton tungt bronze-relief, hvor krager og skarabæer kigger på os fra knortede bronze-grene.

Bronze og porcelæn i Lysternes Have
Som direkte inspirationskilde til udstillingen har Rubinke fordybet sig i et af kunsthistoriens mest kendte værker: Nemlig Hieronymus Boschs maleri:Lysternes Have fra 1490-1510, hvor Himlen, Jorden og Helvedet er afbilledet med fantasifulde dyr og nøgne, skøre kroppe i et drømmelandskab. Rubinke har ladet sig inspirere af værket og følt et slægtskab med det, som kommer til udtryk i udstillingen. Hun beskæftiger sig således med kulturarven og forsøger at stille spørgsmål ved, hvad vi som mennesker efterlader os og giver videre til andre.

Det er her udspringet til titlen, LEGACY, skal findes. Til udstillingen på Kastrupgårdsamlingen vil Rubinke installere hele landskaber i museets særudstillingsrum – endda med et fuldt funktionelt springvand. Museets særudstillingsfløj vil således blive omdannet til et eventyrligt og fantasifuldt landskab, hvor stemningen fra Alice i Eventyrland møder Rubinkes surrealisme.

 

Udstillingen løber til 19. maj

Museet har åbent:

Tirsdag – søndag: 14:00 – 17:00
Onsdage: 14:00 – 20:00
Mandag lukket.

Læs mere her

FØLG 2300HAPPYNEWS