Mænd investerer mere i aktier end kvinder

Sponsoreret indhold:

Flere og flere mænd og kvinder går nu til dags efter finansiel uafhængighed. Der er en stigende interesse i at investere i aktier, og det gælder især blandt den mandlige del af den danske befolkning.

Lidt flere danske mænd har aktier

Der er dog ikke en enorm forskel på hvor mange danske mænd og kvinder har aktier. Generelt har omkring 21 procent af den danske befolkning valgt at investere i aktier. Tal fra Danmarks Statistik viser at andelen af danske mænd med kvindelige aktier er på 23 procent, og at kvinderne har en andel på omkring 20 procent.

Hvor mange aktier skal du eje?

 

Er du endnu ikke kommet i gang med at investere i aktier, og at blive til en del af den ovennævnte befolkning, kan du få hjælp her. Et godt tip er at eje mange forskellige aktier, da det potentielt kan føre til en bedre diversificering af din portefølje. Men på den anden side kan et ejerskab af alt for mange aktier ofte være upraktisk. Derfor spørger folk ofte hvor mange aktier de bør købe.

 

Den gennemsnitlige aktieinvestor ejer mellem 20 og 30 aktier. Måske virker det som en stor mundfuld, hvis du ikke engang er kommet i gang med aktieinvesteringen. Derfor kan det måske være en god ide at sætte et lavere mål til at starte med. Måske kan du lægge en plan for at investere i tre forskellige former for aktier inden for de kommende tre til seks måneder alt efter hvor mange penge du har råd til at investere.

 

Disse aktier skal du satse på

Der kan være flere forskellige svar på hvilke er de bedste aktier at satse på. Først og fremmest anbefales det at investere i aktier, som du har interesse i. Mange har interesse i teknologi. Måske er du vild med Apple, som er en af de mest anbefalede aktier på skrivende fod. Det går forrygende hos Tim Cook og co., og derfor argumenteres det ofte at det er en god aktie at investere i.

 

Måske kan det også være en god ide at investere i Facebook aktier. Deres aktier er faldet i værdi efter at der blandt andet var et kæmpe nedbrud. Netop momenter som disse, kan måske være et godt øjeblik at slå til. Der er mange, som køber aktier til en lav værdi og derefter sælger dem på et senere tidspunkt til en højere værdi. Her skal du vurdere om du tror at Facebook-aktien vil stige igen før eller senere.

 

Sørg for at læse godt op på stoffet

Du bør bruge tid og energi på at lære om aktier, hvis du vil investere i dem. Det er den ægte opskrift på succes. Der er ingen garanti for at Apple og Facebook er de bedste aktier at investere i. Det samme gælder for andre aktieanbefalinger, som du finder på nettet. Det er altid anbefalinger, som du kan tage med i din analyse. Brug derfor tid på at lære om aktiemarkedet samt de aktier, som du potentielt vil tilføje til din portefølje.