Lyslevende December erstatter årets Julevandring

2020 er året, hvor traditioner må finde nye formater –og det gælder også den sanselige og eventyrlige vandring 24 hemmeligheder arrangeret af ZeBU og Børnekulturhus Ama’r. Dette år har vi valgt at erstatte den traditionsrige julevandring med en ny begivenhed, nemlig Lyslevende december, der inviterer byens skoler og børnefamilier indenfor til teater, koncerter og værksteder i trygge rammer fra 26. november til 13. december.

ZeBU og Børnekulturhus Ama’r har på baggrund af de mange nye restriktioner måttet se i øjnene, at den eventyrlige og sanselige vandring 24 hemmeligheder desværre ikke går hånd i hånd med afstand, afspritning og anbefalinger. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, hvorfor de to kulturinstitutioner på rekordtid har samlet et nyt program under navnet Lyslevende december, der byder på fire forestillinger, fire koncerter samt kreative værksteder i hverdagene og en overraskende nyskabelse i form af en skiftende advents-vinduesudstilling – alt sammen i de bedste omgivelser, så alle får en tryg oplevelse.

Lyslevende December erstatter årets Julevandring

December skal være lyslevende

Siden 2015 har byens største julekalender 24 hemmeligheder fyldt Amager med juleglæde, æbleskiver og store oplevelser. Men sanselige udstillinger, opdagelsesrum og kunstværker i børnehøjde er ikke oplagt i en tid, hvor afstand og afspritning er i alles tanker. I stedet kan byens skoleklasser og børnefamilier glæde sig til at opleve et nyt program i december måned fyldt med teater, koncerter og andre overraskelser. For midt i vintermørket, er der brug for lys og varme – og i år er ingen undtagelse.

Teater, musik og fire vinduesudstillinger forude

I Lyslevende december bliver jazzede toner, store fortællinger og kreative værksteder sat i stævne.

I den musikalske boldgade kan byens børnefamilier glæde sig til at opleve et festfyrværkeri af folkemusikalsk skønhed, når Svøbsk spiller traditionel og moderne folkemusik tilsat en knivspids jul, virtuost fremført med legende lethed – eller dyrke de skæve, fandenivoldske og legende følelser med De Onde, der tager livtag med de forskellige følelser fra humørskalaens negative ende.

I teatrets allé er der skønne fortællinger i vente. Fra dukkeforestillingen Frederik af AniMaNi om en lille mus, der hellere vil optræde for venner og familie end samle ind til vinterens forråd – til en livsbekræftende og hjertevarm fortælling af De Røde Heste og Teater Refleksion i en af dansk børneteaters nye klassikere Farvel Hr. Muffin, der med underspillet humor og respekt fortæller historien om de sidste dage i et højtelsket marsvins liv.

I hverdagene vil byens skoleklasser også kunne lade kreativiteten flyde i sjove værksteder med billedkunstner Maria Lau Krogh ved roret. Og så, som noget helt nyt, vil publikum kunne opleve fire skiftende vinduesudstillinger, der hele december måned kan ses udefra hos både ZeBU og Børnekulturhus Ama’r, hvor publikum passerer. Udstillingerne skifter hver uge op til advent og bliver skabt af de fire kunstnere Maria Lau Krogh, Filippa Berglund, Annika Nilsson og Sarah Cederstrand.

Det fulde program for Lyslevende december kan ses på www.zebu.nu

Om ZeBU

ZeBU er et stationært og turnerende børne- og ungdomsteater på Amager, der producerer og viser nærværende forestillinger med nyskrevet dramatik og aktuelle tematikker.

Om Børnekulturhus Ama’r

Børnekulturhus Ama’r tilbyder kunst-og kulturoplevelser for børn i alderen 0-16 år i form af aktiviteter og arrangementer med professionelle kunstnere for både daginstitutioner, skoler og private.

Praktiske detaljer:

Spilleperiode 26. nov til 13. dec

Spillested:
ZeBU
Børnekulturhus Ama’r
Øresundsvej 4-8
2300 København S

Billetpris
50 kr. for både børn og voksne

Forestillingerne er støttet af:

Amager Øst Lokaludvalg
Amager Vest Lokaludvalg
BUPL
A.P. Møller Fonden

JULELYS PÅ ANGOLAVEJ

Nyt galleri åbnet i Ørestad

Guide: Spis vegetarisk og Vegansk på Amager