2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

Letz sushi åbner på Island Brygge

Letz sushi amager islands bryggeFredag den 10. maj åbner Letz Sushi deres 20. forretning – og det er Islands Brygge der har æren af at huse netop den forretning på Snorresgade 1.

Letz sushi har siden 2003 serveret sushi på restauranter og som takeaway. Fokus har især ligget på en høj kvalitet til gode priser. Menukortet er udformet som en lille bog, og trods de mange sider er det utroligt nemt at finde rundt i! Og er man ikke så velbevandret i sushi lingo og studser ved ord såsom maki, nigiri og sashimi så viser billederne tydeligt hvad man får – og for de små spisere er det virkeligt et hit.

Selv plejer jeg at vælge en bowl som hovedret, fx SAKANA med Laks, avocado, sød omelet, agurk og forårsløg på en bund af ris. Toppet med sort og hvid sesam til 95 kr. Og ja, det er jo ikke Sushi, men inden jeg er nået så langt har vi ved bordet delt en række sushi, og her kan det godt betale sig at blive guidet lidt af betjeningen. Eller bare gå efter signature rullerne som, ja er en klassiker af huset og snasket på den helt rigtige måde, fx.Signature Classic med tempurareje, avocado, agurk og hvidløg. Toppet med lynflamberet laks, masago, forårsløg, ørredrogn, japansk mayo og teriyaki, 8 stk til 150 kr.

Måske den flotteste Letz Sushi restaurant?

Placeringen på Islands Brygge med en flot udsigt ud over havnen, der kan nydes fra den store udeservering foran restauranten gør det til den måske flottest placerede restaurant i kæden.

Letz sushi er gode venner med fiskene

Den store bestanddel af sushi er netop fisk, og derfor har Letz Sushi ret kraftige holdninger til at passe på havet og de fiske de bygger deres forretning på.  Der er et stort fokus på bæredygtighed i indkøb og de er således den første sushikæde i Europa, der udelukkende serverer bæredygtig og ansvarlig fisk i et tæt samarbejde med WWF Verdensnaturfonden, som validerer alle  indkøb. Siden april, er der kommet mere dansk fisk på menuen og i samarbejde med Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri introduceres hver måned en ny skånsomt fanget dansk fisk i tillæg til menuen.

Derudover skal flere initiativer afhjælpe forurening og plastikophobning i havene. Bl.a. hiver Letz i samarbejde med miljøorganisationen Healthy Seas 100 g plastik og efterladte fiskenet op af havene for hver eneste vand – karton eller karaffel – de sælger i restauranterne, og i samarbejde med Green Kayaks vil de i løbet af sommeren få en havkajak tilknyttet restauranten på Bryggen, som man kan komme forbi og låne gratis mod at man samler plastikaffald i havnen. Derudover reddes gennem deres Turtle Club en havskilpadde for hver børnemenu der sælges, gennem et samarbejde med organisationen Sea Sense i Tanzania.

Så på mange måder er det en samvittighedsfuld ny restaurant der er dukket op på Islands Brygge så du med god samvittighed kan spise sushi og nyde udsigten.

Letz Sushi er derudover at finde på Amagerbrogade.

Læs mere om menuer, åbningstider mv. her

Artikel sidst opdateret

FØLG 2300HAPPYNEWS