2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

LêLê street kitchen åbnet på Amager Strand

lele amager strand

Den vietnamesiske kæde Lêlê har netop slået dørene op på Amager Strandvej 112 hvor de byder indenfor til vietnamesisk gademad – enten til at nyde på stedet eller tage med hjem.

Lêlê startede helt tilbage i 2003 på Vesterbrogade ud fra en efterspørgsel om et billigt og godt måltid, på den tid var asiatisk mad lige med grillkylling og friture. Så Lêlê bragte virkeligt noget nyt til København og en restaurant blev hurtigt til en mere – endda en stor en, hvor man ikke kunne bestille bord men måtte vente pænt. Med andre ord et københavner fænomen var født!

På Amager er det en såkaldt “LêLê street kitchen” der er åbnet med udsigten ud over strandparken, og er kædens anden butik på Amager da de allerede findes i lufthavnen. Menukortet tager udgangspunkt i den vietnamesiske street food – tilpasset danske smagsløg.

Frisk gadekøkken til sympatiske priser

På menuen, som på stedet præsenteres med billeder, er der mange retter, men det er nemt at finde rundt i. Umiddelbart splitter menukortet sig op i risretter, nudelretter og de små sprøde eller friske retter. Og ikke mindst er der samlede menuer med mange små rette.

Selv er jeg ret glad for de vietnamesiske kødboller af svinekød med tomatsauce, grøntsager, friske urter & jasminris til 98 kr. hvilket faktisk er et fund til prisen. Skal det være en mere frisk plejer jeg at vælge Risnudelsalat og vietnamesiske forårsruller med rispapir, kalkun, krabbe, grøntsager, friske urter, fiskedipsauce, chili & peanuts, igen til 98 kr. Men inden jeg når dertil starter jeg typiske med et par forretter, især hvis min kone er med, det er fx. friske ruller med kylling og rejer med risnudler, grøntsager, friske urter, peanuts & hoisin-dipsauce til 62 kr. Og det er egentligt ikke bevidst at mine favoritter er iblandt de billigeste på menuen, men det fortæller meget om det oprindelige udgangspunkt om at servere god mad billigt.

Generelt er prisniveauet virkeligt sympatisk, maden kommer hurtigt på bordet og betjeningen er frisk. Og så føler man sagtens at man kan have børn med uden nogen løfter et øjenbryn.

Du kan finde mere info om menuen og åbningstider her

Artikel sidst opdateret

FØLG 2300HAPPYNEWS