2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

KUNSTCENTER GENÅBNER PÅ REFSHALEØEN

Inden bag 2300happynews gemmer der sig lidt af en kunstsnob, jeg elsker kunst, men jeg vil også gerne underholdes lidt se noget nyt og spændende. Der må gerne være knald på farver, lyd og lys. Og jeg gider ikke rejse efter det, for hvem kan undvære Amager?, men den type kunst jeg kan lide er der ikke så meget af i København, før nu.
Det er derfor med armene højt løftet og et jubelråb jeg tager imod denne nyhed om at Copenhagen Contemporary (CC) genåbner. De lå tidligere på Papirøen og viste vilde værker af international standard, blandt andet en hel fugleflok der spillede guitar.

Copenhagen Contemporary (CC) kan nu offentliggøre, at det populære kunstcenter genåbner til sommer i mere permanente rammer i Københavns nye kulturkvarter på Refshaleøen. Copenhagen Contemporary har underskrevet en lejekontrakt på Svejsehallen og får dermed i alt 7.000 m2 højloftede, gamle industrihaller til rådighed og genåbner den 27. juni 2018.

På Refshaleøen vil CC få 7.000 m2 til rådighed til udstillinger af samtidskunst i de store formater og en særlig, ny satsning på involvering og formiPdling af vor tids billedkunst til skolebørn. Området er det nye kulturkvarter i København nær operaen, hvor restaurant noma netop har åbnet ny restaurant, og hvor det populære Copenhagen Street Food marked også åbner sit nye sted til sommer sammen med andre spændende restauranter og aktiviteter.

Vildt åbningsprogram

2300happynews er jo ikke en kæmpe redaktion, der er jo kun mig, og jeg havde ingen at dele min begejstring med over CCs åbningsprogram. Jeg væltede et glas vand af indestængt begejstring over ikke kunne dele nyheden med andre. Og aner du intet om moderne kunst, så stol på mig, det her er i superligaen!

CC skriver om programmet:
Ydermere er vi stolte af at kunne præsentere vores åbningsprogram med udstilling af den danske kunstnergruppe SUPERFLEX og deres store installation ”One Two Three Swing!”. Det var en stor hædersfuld anerkendelse af deres kunstneriske praksis, at de sidste år blev udvalgt til at lave det årligt kommissionerede værk til den store turbinehal på Tate Modern i London. Værket vises nu i et nyt format skabt særligt til CC på Refshaleøen.

CC præsenterer ligeledes i åbningsprogrammet en stor videoinstallation af den amerikanske internationale superstjerne Doug Aitken. Det imponerende videoværk ”Song 1 ”, der vises på en cirkulær skærm, fører beskueren ind i et hypnotisk filmforløb, hvor kendte Hollywood-skuespillere og sangere fortolker den klassiske sang I Only Have Eyes For You i forskellige scener fra nutidige bymiljøer og samfund.

CC åbner den 28. juni 2018 med udstillinger af: SUPERFLEX One Two Three Swing! 28.6.18 – 30.12.18 Doug Aitken Song 1. 28.6.18 – 30.12.18

 

Billede: Doug Aitken, Song 1
Schirn Kunsthalle Frankfurt. 
July 9 – September 27, 2015 
© Doug Aitken

Inline
Inline