2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

Juleaktiviteter i Børnekulturhus Ama’r

I år har Børnekulturhus Ama’r fokus på at give december et anderledes indhold, som stadig dufter og smager af jul.

De to første december weekender skruer Børnekulturhus Ama’r op for julehyggen med aktiviteter for alle sanser. Lørdag den 1. december slår vi dørene op til et julepyntet hus fuld af kreative overraskelser.

Lav julegaver og julerytmik

Tag familien med på decemberværkstedet og lav kilometervis af hjemmelavet gavepapir med
egne tryk, farver og fantasi. Sy og tryk flotte stofposer til dig selv og dine bedste venner.
Værkstedet sættes i gang af Lise Marker, som er scenograf og kunstner. ’Kagekunst og sukkerfantasier’ er et lille caféværksted, hvor du kan udleve din indre kagedekoratør. Det koster 20 kr. for en pose kager til dekoration. Aktiviteten er åben mellem 11.00 og 15.00, eller så længe vi har honninghjerter på lager.

I Børnekulturhus Ama’r er advent lig med sang, rytmer og bevægelse. Søndag 2. dec. er ingen
undtagelse. Inden familien sætter sig til rette med juleknas og adventskrans, er der mulighed for at komme ned og få gang i kroppen. Adventsrytmik er for hele familien med børn op til 5 år.
Der er holdstart 10.15 og 11.15 og det koster også 40 kr. pr. deltager.

Julekoncert i Børnekulturhus Ama’r.

Lørdag den 1. december kl 16.00 spiller orkestret Svøbsk julen ind i Børnekulturhus Ama’r. Med skøn blanding af klassiske julesange og gode danske sange giver orkestret koncert for hele familien; børn, voksne og bedsteforældre. Der bliver plads til grin, fest og ballade når Svøbsk kommer på besøg og måske også mulighed for at komme en tur ud på gulvet til en kædedans. Svøbsk består af Jørgen Dickmeiss på violin, guitar, jødeharpe og mundharmonika, Theis Langlands på piano og jødeharpe, Simon Busk på percussion og mandolin samt Maren Hallberg der spiller på harmonika og skeer. Musikerne trækker på en stor bredde af musikalske udtryk som forenes med respekt for den danske tradition. Spilleglæden er stor og det mærkes tydeligt, at de suger til sig og inspireres af hinandens musikalske selskab.

Svøbsk spiller et stort antal koncerter i klubber, festivaler, kirker, biblioteker og skoler hvert år, og har turneret i Grønland, Island, Canada, Finland, Polen, Skotland og Tyskland.

Billetter koster 40 kr og købes på Billetto eller i døren.

Husets decemberaktiviteter handler om glæden ved at give en særlig gave, og måden den
præsenteres på. Vi nytænker julens klassiske elementer, såsom juledekorationen og den måde vi pynter julebordet på. I Børnekultuhus Ama’r er december nemlig fuld af dine idéer.
Lørdag og søndag er decemberværkstedet ledet af en kunstner og koster derfor 40 kr. pr. deltager.

Er weekenderne fyldt op af julearrangementer er huset åbent i hverdagene mellem 10.00 og 17.30 hvor der også er mulighed for at komme forbi og lave gavepapir. Vær dog opmærksom på at du ikke kan få kunstnerisk vejledning og at børn skal følges med en voksen.

Læs mere på Børnekulturhusets hjemmeside her

 

Artikel sidst opdateret

FØLG 2300HAPPYNEWS