2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

HØR JENS-PETER BRASK & ROSE EKEN

Der er lagt op til lidt af et særligt møde i boghandelen “Det var Zittans” på Amagerbrogade 205, når kunstsamleren og kuratoren Jens-Peter Brask samtaler med kunstneren Rose Eken den 13. december kl. 17.30 – 18.30.

Anledningen er at Jens-Peter udgiver sin tredie bog hvor han med billeder og tekst tager os på besøg i alverdens kunstners værksteder.

Som de forgående bøger i serien, er BRASK STUDIO VISITS III en coffeetable book med store billeder og korte beskrivelser, der giver let og visuel adgang til moderne kunsteres studier i ind- og udland. Kunstkurator Jens-Peter Brask har besøgt 34 internationale kunstnere i deres studios. Heriblandt Rashid Johnson, Ella Kruglyanskaya, Daniel Heidkamp, Gun Gordillo og 30 andre kunstnere, der er mindst lige så interessante.

Rose Eken arbejder i keramik og har på samme måde som Jens-Peters portrætteret kendte kunstneres arbejdssteder, hun har bare gjort det i keramik i små fine genskabelser af f.eks. forskellige musikeres instrumenter og scener . Hun har blandt andet skabt en række instrumenter i keramik, bl.a. af Lars Ulrich fra Metallicas trommesæt. I udstillingen “Tableau” bød hun ind i et fantasiunivers af en kunstners værksted. Hun har endda genskabt Brasks første bog i keramik (billedet).

Der er lagt op til et helt sjældent møde imellem to af tidens store kunstpersonligheder, der på en måde har meget tilfælles.

Det her er en af de nyheder der gjorde mig helt glad, det her vil jeg gerne opleve. Og aner du ikke hvem de to personager er, så stol på mig, de er et møde værd.

Arrangementet er gratis.

Mere af samme skuffe