2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

HJEMMELAVET IS & VAFFEL HOS ALICE PÅ AMAGER

Alice Cph åbnede ganske vist på Amager i efteråret, og fik en kort omtale her på side, men med deres fokus på is er de nu blevet aktuelle da issæsonen så småt er startet nu hvor solstrålerne rammer Amager. Så naturligvis skulle 2300Happynews lige spise en is.

“Alice ice cream & coffee” ligger på Markmandsgade 1 lige ved Christmas Møllers plads, her foretager man sig ganske som navnet antyder to ting, der laves kaffe og is. Kaffen kommer fra svenske Koppi og er uden tvivl super god og man kan mærke den laves med omhu, men isen er det store hit hos Alice.

 

Hjemmelavet enkel is

Udgangspunktet hos Alice er at lave is der ikke indeholder meget mere end det det smager af, ud fra ideen om jo færre ingredienser jo bedre smag. Isen, udover sorbet, laves på økologisk Hømælk fra Naturmælk. Stedet er ikke stort, så al is laves i små mængder og netop det giver også plads til lidt anderledes smagsvarianter, det kan være svært at vælge, selv har jeg savlet over “Brown butter” og “Pistacie” som begge er isoplevelser man ikke får mange steder. Men det svære valg kan du kaste dig ud i når du skal vælge kugler i din is, kugler der iøvrigt puttes i hjemmelavet vaffel. En kugle is starter på 25 kr. og to for 35 kr.

 

Mere end bare is

Der findes hele udtrækket af kaffevarianter, super nænsomt og præcist lavet. Dertil diverse bagværk og kager, der er sågar også mulighed for en let morgenmad. Kaffen serveres på stedet i unika kaffekopper lavet til stedet.

 

Erfarne folk bag

Den ene ejer Anders har igennem de sidste mange år arbejdet som tjener på byens fineste restauranter såsom Noma, 108 & Taller. Han har taget den kultur med sig ind i sin isbutik, hvorfor udbuddet af smager fx. er ret anderledes.

Jeg plejer jo ikke at anmelde her på siden, men jeg syntes med Alice at vi her på Amager har fået endnu et is-sted vi kan være stolte af og bestemt noget der er værd at rejse efter hvis man ikke bor på Amager.

Du kan læse mere om Alice her

Mere af samme skuffe