2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

ALOUETTE: HEMMELIG RESTAURANT PÅ ISLANDS BRYGGE

restaurant alouette på islands brygge

Islands Brygge rummer omkring Kigkurren stadig en del gammel industri, øvelokaler og små hemmelige hjørner. Her findes Københavns Møbelsnedkeri der laver prisvindende og verdenskendte møbler, en cykelhandler kombineret med kaffebar. Og nu også restaurant Alouette der er på alle gourmandternes læber, måske netop fordi den ligger et lidt uventet og for mange hemmeligt sted?

Noma & kærligheden trak

Alouette er navnet på den såkaldte hemmelige restaurant, der dog ikke er mere hemmelig end den netop blev præmieret med fem stjern i Berlingske. Bag restauranten står den amerikanske Nick Curtin der driver stedet sammen med sin danske kone Camilla Hansen. Nick har tidligere været køkkenchef på ACME i New York, med sig har de også Andrew Valenzuela der har arbejde på Llama og Taller i København. Nick & Andrew kender hinanden fra NOMA på Christianhavn hvor de i sin tid kom til for at suge til sig af det nynordiske køkken.

Iblandt rockstjerner og snedkere

Restaurantens nærmeste naboer er øvelokaler med alt fra punkbands til boblende free jazz og lyden af rundsave fra Københavns møbelsnedkeri. Og netop snedkeriet er synligt på restauranten, det er nemlig dem der har stået for borde stole og det ret unikke gulv. Det kommer de iøvrigt til at nyde hver dag da restauranten vil agerer kantine for snedkeriets ansatte hver dag. Men hvor alt det uden om restauranten sprutter og stråler af energi møder restauranten én med ro, lys og en luksuriøs afslappet stemning.

Fem retter med råvarer fra små producenter

Der arbejdes ikke med en fast region eller køkkenmetode, køkkenet serverer og laver mad ud fra de råvarer de kan få hjem fra små, typisk økologiske, producenter. Kødet kommer fra Rævhede i Nordjylland og grilles iøvrigt over den åbne pejs.
Der serveres en skiftende 5-retters menu, bygget op omkring et moderne køkken med en enorm respekt for natur og årstid. Menuen skifter daglig og står til 695 kr. og der findes drikkevaremenuer til, blandt andet en uden alkohol til 395 kr.

Læs mere på Restaurantens hjemmeside her

Restaurant Alouette blev den 18. februar 2019 præmieret med en Michelin stjerne, læs mere her.

Restaurant Alouette
Sturlasgade 14P, 1.

Mere af samme skuffe