Guide: Spis vegetarisk og Vegansk på Amager

wedo amagerAt spise Vegetarisk eller vegansk er efterhånden blevet en ret almindelige måde at spise på, her er en guide til at spise vegetarisk og vegansk på Amager.

Det er blevet ganske almindeligt at restauranter, caféer og takeaways her et vegetarisk og sågar vegansk alternativ på menuen. Men hvad med de steder der har lidt mere end én ret og et alternativ, men faktisk har meget at vælge imellem? Det er dem vi fokuserer på her i guiden! Stederne er som altid udvalgt ud fra egne og bekendtes erfaringer, så der er ikke tale om en anmeldelse med en stor anbefaling til at gøre dine egne erfaringer.

Naturtørst

Amagerbrogade 138

Café. Naturtørst brystede sig af at være Danmarks første superfood café, og med superfood skal forståes råvarer der er sunde med et høj indhold af vitaminer, mineraler og antioxidanter.
Hos Naturtørst er maden økologisk og menuen spænder bredt fra den instagramvenlige avocadomad til vegansk brunch. Fælles for hele menukortet er at det sprudler af grøntsager og anretningerne er nærmest små kunstværker, og skulle du have en kødspiser med som gæst fåes enkelte retter med kød, fx. fuldkorns panini med spicy kylling.

Læs mere her

The Organic Boho

Prinsessegade 23, Christianshavn

The Organic Boho er skabt af veninderne Karina og Maria ud fra en idé om at blande mad, musik, mode og kunst. Og det er lykkedes ganske godt for dem de har flere forretninger rundt i byen, såvel som de popper up på festivaller og events.

The Organic Boho er 100% vegetarisk og vegansk, så man kan trygt kaste sig ud i menukortet som veganer. En af de store hits på menuen er en burger hvor bøffen ikke laves af kød, selvsagt, men fx af blomkål eller soya. Maden er ganske fotogen og man føler virkeligt at man “spiser med øjnene” da alle tallerkner med retter nærmest er små farverige kunstværker.

Læs mere her

Wedo

Amagerbrogade 82

(Billedet) At take away ikke længere er lige med usundt og snasket er efterhånden blevet fuldkommen normalt. Wedo har siden de startede i Kødbyen i 2012 serveret lækre sunde salater uden for meget hurlumhej, man får ret meget hvad man ser. salaterne udgør det nem for et måltid til frokost eller aften. Dere r både gode sidepladser, eller åbent for take away – hvor du bestiller og det står klar når du kommer.

Den meget enkle og rene tilgang til råvarerne betyder nu ikke at salaterne ikke kan være spændende! På menuen finder man salater både med og uden kød, fx. en “Greenie” med spinat, avocado, blomkål, agurk, knoldselleri, haricots verts & cashewnødder, hertil sennepsvinaigrette. Salaten er vegansk, gluten – og laktosefri.

Læs mere her

Rooty

Amagerbrogade 10

Som navnet Rooty antyder handler det om, at komme tilbage til rødderne – helt bogstavligt talt. Her laves salater baseret på lokale danske råvarer som rodfrugter, forskellige typer af kål, kerner og masser andet godt fra jorden tilsat f.eks. ost, fisk eller økologisk kylling. Og fremfor produkter som er transporteret langvejs fra, f.eks. avocado og edamamebønner, er ingredienserne hos Rooty nordiske og lokale f.eks. spidskål, kerner og kulmule.

Der er seks salater på menuen, hvoraf to er vegetariske eller veganske, men det er en god mellemvej for dem der gerne vil skære ned på kød og fisk.Alle salater kan regnes som fulde måltider med masser af fibre, proteiner, vitaminer og mineraler. Salaterne  blandes i butikken, mens man venter typisk 3-4 minutter.

Læs mere her

Foodie

Amagerbrogade 13

Foodie har lavet sandwiches så lange jeg kan huske. De bager selv deres brød i små runde bakker og skærer dem op til sandwiches, skulle jeg pege på Amagers bedste sandwich ville Foodie være med på min liste. Hos Foodie er udvalget af vegetariske og veganske sandwiches lige så stort som udvalget med kød, der findes nemlig fire af hver – så der er rigeligt at vælge imellem. En anbefaling her skal lyde til den vegetariske sandwich med Stegt Aubergine med Feta, rødbede salat, spinatsalat & tomat pesto. Foodie har meget lidt plads så tag maden med dig, og iøvrigt er der andet på menuen end sandwiches, jeg er bare ikke slev nået længere…

Læs mere her

 

Nyt ismejeri på Ugandavej

Guide: Vinylplader, blomster og hundemad som take away

The Fat Pike popper up med burgers

Guide: Take away på Amager