GUIDE: JULEMARKEDER PÅ AMAGER

julemarkeder på amager guideDet vrimler med julemarkeder i alle afkroge af København, og på Amager kan du finde en række unikke og autentiske markeder med lokale varer og flere steder endda støtte et godt formal.

Vi bringer her en samlet guide over julemarkeder på Amager lige fra Arkitektskolen til vestamager naturcenter.

Socialøkonomisk julemarked på Kofoeds Skole

Onsdag den 4. december 2018 kl. 13-17
Kofoeds Skole, 
Holmbladsgade 120

Gå på julegavejagt i Kofoeds skoles butikker og boder, som er fyldt med genbrug, kunst, smukt håndværk og andre dejlige ting produceret på skolens værksteder og kreahold.

Til at sætte stemningen vil skolens mange dygtige musikhold levere livemusik og der vil selvfølgelig også være masser af god julemad og juleknas.

Markedet er gratis og åbent for alle – og overskuddet fra salget går som altid til Kofoeds Skoles arbejde med socialt udsatte mennesker i Danmark

Følg med i Facebookeventet her

Julemarked i Sundby Væksthus

Lørdag 30. november kl.11.00-17.00 
Sundby væksthus, Løvstikkevej 69, 2300 Kbh S.

Nisserne kravler på væggene, duften af gran og grød med kanel hænger i luften, mens julesange gjalder i gangene, når Sundby Væksthus byder velkommen til årets store indendørs julemarked.

CSBB Captum’s egne værksteder og dygtige, private kunsthåndværkere sælger julepynt, dekorationer og julegaver, så her er rig lejlighed til at gøre et kup i de mange boder.

Gartnerne har været i skoven for at fælde juletræer, som kan købes eller bestilles på dagen og fine planter og dekorationer kan hentes med hjem.

De tiltrængte hvil fra juleindkøbene kan nydes med forskellige julelækkerier som risengrød og æbleskiver, gløgg og sodavand, mens man lytter til – eller synger med på – julesange og gospel, klippeklistrer julekort, leger med trylledej og hilser på julemanden. I år er der også en drillenisse på spil.

Se hele programmet her

 

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK)s Julemarked

Søndag den 24. november kl. 10-17.00
Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Festsalen og kantinen
Danneskiold-Samsøes Allé 51, 1435 København K(Holmen)

Studerende og ansatte på KADK (Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering) har fyldt standene med egne produktioner med alt fra litografier, mobiler og julepynt til lertøj, tørklæder og smykker og meget, meget mere.

Her har du muligheden for at købe de utraditionelle julegaver til dig selv eller venner og familie, så kom og tjek udvalget fra fremtidens arkitekter, designere og konservatorer. Og er du heldig kommer du måske hjem med et værk fra en spirrende arkitekt eller designer?

Det kan fx være keramik, tryk, smykker, tasker, nips, julepynt og meget mere.

Der er gratis adgang og mulighed for at købe mad og drikke. De fleste af de handlende bruger MobilePay, men ellers husk kontanter. Den nærmeste hæveautomat er på Christianshavns Torv.

Der er kun få gratis p-pladser på Holmen, så tag bussen – 2A fra Christianshavn –  eller cyklen. Alternativt kan man betale for at parkere ved Operaen.

Læs mere her

Juledesignmarked i Prismen

Prismen, Holmbladsgade 71
Part 1: Søndag den 1. December 2019 kl. 11-17 (75 udstillere)
Part 2: Onsdag den 11. December 2019 kl. 15-20 (25 udstillere)

Juledesignmarked i Prismen afholdes af to omgange, hvor en række designere og kunstnere fra hele landet sælger alt fra illustrationer, smykker, keramik, tekstildesign, brugskunst, grafik, design, kunsthåndværk, collage og fotokunst – lige til at forkæle dig selv eller lægge under juletræet.
Markedet afholdes i salen ved Øens Spisested i Prismen og vil udover spændende varer, designs og unika, byde på lækker mad og drikke.
Overalt i Danmark springer nye kunstnere og designtalenter op og Designmarkedet i Prismen ønsker derfor at skabe en platform for disse iværksættere, der gerne vil vise deres talenter til det Københavnske publikum.
Gratis entré

Følg med i Facebookeventet her

 

Julemarked på Badstuevælen i Dragør

Badstuevælen, Dragør

Hver Lørdag & Søndag fra kl. 12-17 fra den 23. november til 22. december

På det centrale torv Badstuevælen i midten af Dragørs gamle bydel kan man gå på opdagelse i de små juleboder, hvor du kan nyde pandekager, gløgg og andre former for mad og drikkevarer.

Måske du synes, at julestemningen virker bekendt? Det er, fordi julemarkedet begyndte som en kulisse til DR’s julekalender i 2014 – Tidsrejsen, som foregik i Dragør.

Læs mere her

 

Julemarked på Traktørstedet Vestamager

Traktørstedet Vestamager, Granatvej 9, 2770 Kastrup,  i Naturpark Amager, nærmere bestemt i Naturcenteret, 10 gang fra Vestamager metro station.
Julemarkedet finder sted lørdag d. 14. december  Kl 10-16

Traktørstedet ligger med med udsigt over Kalvebod Fælled.
På julemarkedet kan du købe skind fra fårene der græsser på fælleden, garn spundet af deres uld, hånddrejede træskåle af træ fra området og meget andet.
Derudover har de inviteret lokale håndværkere der kommer med en passe af deres egne produktioner.

Spisestedet har også åbent på dagene fra 10-17!
Her kan du få slukket din tørst og stillet din sult. Vafler, varm kakao, æblegløgg, burger, kaffe, frokostbrædder, snaps og meget andet…

 

Christianias Julemarked

Den Grå Hal, Refshalevej 2, Christiania

7.-20. december 2019 Åbent 12-20 hver dag. Sidste dag lukkes kl.18

Det nærmest legendariske julemarked i Den Grå Hal har eksisteret siden 1970’erne og byder hver dag af kunsthåndværk og ting og sager. Foruden både vådt og tørt. Markedet løber over flere datoer og der afholdes små koncerter.

Se en smule mere facebook i begivenheden her

 

Julemarked på Amagermuseet

Amagermuseet, Hovedgaden 4, St. Magleby, 2791 Dragør
Lørdag den 23. & Søndag den 24. November 2019 kl. 12-16

Kom til hyggeligt julemarked og nostalgisk juleudstilling på Amagermuseet.
På julemarkedet kan du købe hjemmebagte småkager, marmelader, eddiker, juleting, nips, pynt, hjemmestrikkede karklude og huer. Du kan også få skrevet dit navn på et honninghjerte.
I caféen sælges der lune æbleskiver og varm gløgg.

På den gamle museumsgård er de gamle stuer smukt pyntet op til jul, som den har set ud fra 1700-tallet og frem til 1950’erne.
I Dirch Jansen stuen er temaet “Højt fra træets grønne top”. Her ligger gåsestegen klar på bordet, og på gulvet står det flotte juletræ, der er pyntet med spiseligt pynt.
I storstuen kan du lære mere om de mange juleforberedelser, der skulle gøres inden det kunne blive rigtig jul i gamle dage.
Årets tema i juleudstillingen er “Julens gæstebud”.

Besøget på den gamle museumsgård bringer minderne frem om den gode gamle nostalgiske jul.

Udendørs er der nissesporjagt for børnene. Hjælp nissen med at finde hans forsvundne tøj.

Entré 40 kr. Børn under 18 år har gratis adgang.

Læs mere her

 

 

Har du et marked du gerne vil have med på listen, så send info på mail: 2300happynews@gmail.com , så kigger vi på det!