Guide: Halv pris på museer på Amager

David Shrigley Copenhagen ContemporaryRegeringens sommerpakker der skal hjælpe kulturlivet oven på COVID-19 nedlukningen betyder halv pris på en rækker museer. Også på Amager er der en lille håndfuld museer der nu er mulighed for at besøge til halv pris.

Vi har samlet en lille guide til hvilke musseer der har halv pris, vær opmærksom på museernes forskellige krav til forhåndsbooking og hvor lang tid de tilbyder halv pris.

Amager Museet

Hovedgaden 4, St. Magleby, 2791 Dragør

Voksen: 25 kr. (normalpris 50 kr.)
Under levendegørelsen, 7. juli – 2. august. Voksen 35 kr. (Normalpris 70 kr.)
Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Amagermuseet består af to firlængede gårde beliggende i St. Magleby også kendt som ”Hollænderbyen” på grund af de nederlandske (hollandske) indvandrere, der kom til Amager i 1500-tallet.

På museumsgårdene er der udstillinger om Amagers kultur. Tal med vores museumsværter og få sjove opgaver, I kan løse. Du kan også møde gårdens geder, høns og kælegrise. fra 7. juli til 2. august er der “levendegørelse” hvor en række frivillige agerer beboere på gårdenen og viser håndværk mv.

Se hjemmesiden for detaljeret program.

 

Dragør Museum

Strandlinien 4, 2791 Dragør
Voksen pris 25 kr. (Normal pris 50 kr.)
Børn og unge under 18 år har gratis adgang. 

Netop genåbnet den 4. juli . Det nyrenoverede Dragør Museum, med sine nye moderne udstillinger, fortæller historien om Dragørs lange og interessante fortid. Fra Middelalderens sildemarkeder, hvor titusindvis af handlende hvert efterår drog til området for at købe og sælge sild – og alt hvad hjertet ellers kunne begære – til byens storhedstid som en af Danmarks søfartshovedstæder, og endeligt til den nutidige indsats for at bevare byen og dens unikke lokalhistorie.

Se mere her

Den Blå Planet

Jacob Fortlingsvej 1, 2770 Kastrup

Voksen (Normalpris 195) 97 DKK
Børn (3-11 år, Normalpris 105) 52 DKK

Nordeuropas største akvarium Den Blå Planet kæmper for at holde skruen i vandet som følge af coronavirus. Foreløbig rækker pengene til oktober, og akvariet kan i sidste ende risikere at gå konkurs.
Når du besøger Den Blå Planet, støtter du, at akvariet også i fremtiden kan få børn og voksnes hjerter til at banke for vandet forunderlige liv – også selvom du kun betaler halv pris for billetten.

I sommerferien er der en række aktiviteter blandt andet kan der fanges krabber, hilses på den nye bebor, havskildpadden og så er der iøvrigt åbent til kl. 21.00 så man kan sige godnat til hajerne.

Læs mere her

 

Copenhagen Contemporary

Refshalevej 173A, 1432 Kbh K

Voksne 18 år + – 50 kr. Børn under 17 år gratis

(billedet) Copenhagen Contemporary (CC) er Københavns internationale kunstcenter, der viser installationskunst skabt af samtidskunstens verdensstjerner og nye talenter. CC har til huse i den prægtige gamle B&W-svejsehal, der med sine i alt 7.000 m2 smukke industrihaller har pladsen til at udstille de teknisk og pladskrævende formater, som mange samtidskunstnere arbejder i: Store totalinstallationer, performancekunst og monumentale videoværker. Det er kunst, man ofte kan gå ind i og sanse med hele kroppen.

Ligenu er en af udstillingerne “Do not touch the worms” af David Shrigley.

Læs mere her

 

Skibene på Holmen

Elefanten 2, 1439 København K

Fællesbillet til alle skibene og Mastekranen:
Voksne DKK 75,- ( 150,- )
Unge under 18 år DKK 40,- ( 80,- )
Børn under 5 år er gratis.

”Skibene på Holmen” er Danmarks flydende koldkrigsmuseum. På Flådens gamle hovedbase Holmen i København indbyder fregatten Peder Skram, torpedomissilbåden Sehested og ubåden Sælen alle, der vil vide mere om flådens virke i den sidste halvdel af det 20. århundrede.

Ombord i skibene kan man opleve hvordan besætningerne arbejdede, spiste og sov. Man kan se skibenes våbensystemer, hvoraf nogle kan betjenes og kigge i skibenes operationsrum, hvorfra krigen skulle styres.

Ombord i fregatten kan du også se en imponerende samling af skibsmodeller fra den kolde krig eller udstillingen, hvor bl.a. tidl. udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen fortæller historien om den kolde krig.

Læs mere her