2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

Guide: Det skal du høre, spise og drikke på Haven Festival

Amager fik sidste år en ny festival, HAVEN Festival der løber i weekenden 10. & 11. august på Refshaleøen. Festivalen er et stort virvar af mad, musik og drikke. Jeg kommer her med en guide til hvad du skal hører, spise og drikke, hvis du ikke lige selv kan overskue programmet.

HAVEN Festival er et kunstnerisk eksperiment mellem de fire entreprenante ildsjæle og venner, Aaron Dessner og Bryce Dessner (The National), Claus Meyer (Meyers) og bryggeren Mikkel Borg Bjergsø (Mikkeller).

HAVEN er derfor både en avanceret ølfestival med international livemusik og en kunstfestival med internationale gæstekokke, ligesom det er en musikfestival, der finder sted midt i ét stort installationskunstværk skabt i samarbejde mellem bryggere, musikere, kokke og performancekunstnere fra hele verden.

 

Det skal du høre

Musikken på Haven Festival er af høj kunstnerisk kvalitet med store internationale headliners og små ukendte bands.

Kraftwerk 3D

Lørdag kl. 22.30
Technoes fædre leverer en koncert hvor du er omringet af deres 3D lyd og iført 3D papbriller. Kraftwerk har været definerende for den elektroniske musik der er hver mands eje den dag i dag. Og du kender helt sikkert et nummer eller tre Kraftwerk er iblandt et af verdens mest samplede bands.

Liima

Lørdag kl. 16.00

Casper Clausen, Rasmus Stolberg og Mads Brauer fra det danske band, Efterklang, har fundet sammen med finske Tatu Rönkkö i konstellationen Liima. Deres senest album 1982 er en kærlighedserklæring til 1980erne med massere af synth og “våde” trommer, forvent et band der er langt lettere tilgængeligt end man skulle tro.

Ikea Scenen

Begge dage
Det lyder temmeligt gagget at Ikea er taget med på Haven Festival, og ja det er klart markedsføring! Men udover kødboller og en ny plantebaseret hotdog har de et sejt lineup af ny svensk musik med sig. Man skal sgu være nysgerrig på ny musik og det her virker som et godt sted at få det hele serveret indenfor den urbane genre. På programmet er de svenske artister Sammy & Johnny Bennett, JAQE, DJ Finest og Mack Beats til Haven Festival for at fuldende stemningen i det område, IKEA får på festivalen.

Læs mere om musikken på Haven her

 

Det skal du spise

Maden står Claus Meyer for, han har kurateret et program af spændende køkkener, udbuddet er stort og spændende.

Brownsville

Ægte amerikansk BBQ

Claus Meyers startet Brownsville Community Culinary Center, et kombineret spisested, bageri og madskole for udsatte unge i et af de mest trøstesløse samfund i USA. I løbet af 40 uger føres eleverne igennem et betalt uddannelsesforløb, der afsluttes med et praktikophold og stærkt forbedrede muligheder for efterfølgende at søge arbejde i restaurationsbranchen.
På Haven kan du møde møde tre af de udlærte elever fra madskolen og smage maden fra B triple C som er kælenavnet for Brownsville Community Culinary Center. Hos Brownsville serveres Ribs med annanas, chili, BBQ-sauce og surdejsmajsbrød, eller hush puppies med rød peber-mayonnaise og syltet okra.

Hooked

Fish & Chips

Jeg indrømmer gerne at jeg ikke særligt tit kommer over broerne til sjælland, meeeen en af de ting der kunne få mig til at tage over er et besøg hos Hooked på Nørrebro der er ved at være bredt kendt for deres Fish & Chips.
Men nu er der ingen grund til at tage væk fra Amager for de kommer til Haven festival med fish & chips af mørksejfilet, fritter, tartare sauce, mynte-ærtepuré og lime.

Istid

Is

Det ser ud til at blive varmt, og det er jo også weekend så der skal helt sikkert spises en is og jeg har været facineret af Istid længe, men ikke prøvet deres is! Istid laver is af flydende nitrogen ved brug af minus 198 grader flydende nitrogen fra en rød brandbil. Med friske økologiske råvarer og flydende nitrogen fremstilles lynfrossen is uden brug af stabilisator, emulgator og konserveringsmiddel.

Læs mere om maden på Haven Festival her

 

 

Det skal du drikke

Mikkeller der der verdens kendt for sine øl er drivkraften bag Havens drikkevare udvalg, men det er ikke kun øl der kan komme i glasset.

Mikkeller Circus bar

Pilsner

I den store Mikkeller Circus Bar, med ikke færre end 60 haner med øl, skal der drikkes øl med The national, eller rettere der skal drikkes deres øl  ‘Reality Based Pils’ der er lavet i samarbejde med medlemmerne fra The National.

Apple Flower bar

Æblebrændevin

Øl er så nemt til en festival, meeeen på Haven kan man prøve en masse andre sjove ting. Ud over at medbringe mad og kokke fra hele verden, serverer Claus Meyer og hans hold også forskellige drikkevarer i festivalens smukke Apple Flower Bar. Du vil bl.a. her kunne smage en mousserende æble-riesling, samt forskellige brændevine brygget på frugt fra Lilleø. Og sådan en skal jeg sgu smage.

Surt show

Eddike

Oaky, måske et af de mere vilde bud er at nappe et glas eddike, men når man får chancen for at smage 10 år gammel balsamisk eddike og drikke dus med eddikemester Andreas Harder fra Nordhavn Eddikebryggeri, så griber man den.

Læs mere om hvad du kan drikke på Haven her

 

Fakta

HAVEN finder sted som en todages festival 10. & 11. august i Refshaleøens industrielle og vildtvoksende omgivelser med tre hovedområder, der alle vender ind mod byen og havnen.

Læs mere her

Mere af samme skuffe