2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

GUIDE: DE NYE BRUNE VÆRTSHUSE

Det klassiske brune værtshus har over de seneste været under pres i København, men på Amager er dér en tendens til at nye kræfter kommer til og prøver at drive et “brunt værtshus” med nye øjne og idéer.
Det fortjener sgu opmærksomhed, så her kommer en guide til tre nyere værtshuse.

HAABET BODEGA BAR
Amagerbrogade 10
Amina er født og opvokset på Amager, i maj 2014 blev en barndomsdrøm til virkelighed. En bodega hvor alle er velkomne under parolen: “Muntert, tilrøget og fordomsfrit”. Eller som de skriver på deres hjemmeside: Haabet Bodega Bar er bygget på kærlighed, og hang til det sociale og åbensindede klientel. Man skal kunne komme hinanden ved, med gensidig respekt og åbent sind. Der er ingen der skal føle sig uvelkommen, så længe de opfører sig ordentligt. 
For Amina’s skyld kan folk komme nøgne, bare de medbringer et håndklæde til numsen!
Og det håndklæde kan de netop placerer i det brune møblement hvor blandt andet dykkerklokker agerer lamper, indretningen er klart humørfyldt og en hyldest af det brune værtshus.
Øllene er billige og det tiltrækker klart en ung målgruppe, men pga. stedets store rumlighed er der plads til alle.
Se åbningstider mv. her

WHAMMY BAR
Østrigsgade 13
Crunchy Frog har igennem årtier været et progressivt pladeselskab med stor indflydelse på den alternative rock scenen og har bl.a. fostret “Junior Senior”, “Superheroes” Og “Powersolo”, for et par år siden flyttede de deres kontor til Amager og de fik straks smag for stemningen på øen. Så meget smag at de gerne ville bidrage med “lidt ekstra”. Sammen med Morten Varano, der tidligere har drevet natklubben RUST, har de åbnet Whammy Bar.
Stedet er yderst gennemført i amerikansk rockabilly stil med kurateret jukebox og en velassorteret bar. Stedet er naturligvis ikke et klassisk brunt værtshus i indretningen, men stemningen er den samme. Musikken er ikke for høj, så man kan få en god snak og der er mange gode kroge at gemme sig i.
Lidt atypisk så åbner de allerede kl. 10 om formiddagen med kaffe, og som lysterne ændre sig i løbet af dagen går udbuddet over i alverdens special øl og cocktails. Udbuddet af virgin cocktails (uden alkohol) desuden nok øens bedste. Publikummet er blandet, med mine 36 år føler jeg mig hverken ung eller gammel på stedet.
Whammy Bar er kåret som årets bar af Politiken Ibyen pris.
Se åbningstider mv. her

MADS BONDE – AMAGER ØLHUS
Holmbladsgade 22

OBS: PT LUKKET (April 2018)

I 2013 blev den tidligere klassiske bodega Mads Bonde, eller endnu tidligere Bjælkehuset, overtaget af Johnny Hansen. Johnny var tidligere pioner indenfor salg af special øl, men havde holdt et par års pause. Da hans job som bedemand, så at sige gik lidt dødt, startede han Amager Ølhus. Banken ville ikke låne ham penge, men det ville en række Facebook brugere. Så 100.000 kr. blev samlet sammen på to uger.
Ølhuset er en helt klassisk bodega, rent og pænt og endda ret lyst. Udvalget af øl er det der dskiller sig fra andre steder, her er en lang række special øl (og de er virkeligt spændende!) på hanerne, i disse dage med så funky navne som “Gin & Juice” og “Cherry bomb”. Du kan altid se hvad der er på hanerne her.
Publikum er en god blanding af tilflyttere, gamle Amagerkanere, unge og gamle.
Se åbningstider mv. her

Artikel sidst opdateret

FØLG 2300HAPPYNEWS