GUIDE: BRUNCH PÅ AMAGER

Brunch guide amager sant spiseriHvor finder man en god brunch på Amager? Det er slet ikke så svært, der er et utal af gode steder, her er en guide til de mest interessante steder.

Man sidder der en weekend morgen på Amager med søvn i øjnenen og en mave der skriger: BRUUUUNCH.
Måske det bare er mig der har det sådan at jeg ikke kan tage en beslutning når jeg er sulten. Eller for den sags skyld huske hvor hulen man får en god brunch på Amager.

Som altid har jeg ikke besøgt alle steder, men rådført mig med folk der har. Så her får du ikke en anmeldelse, men en kort anbefaling så må du selv sætte alle tillægsordenen på.

SANT Spiseri

Strandlodsvej 63B

SANT åbnede ligesom Corona lukkede danmark ned, men det er lykkedes makkerparret Sigurd og Petar at skabe et lokalt åndehul med ugentlig fællesspisning og sociale arrangementer.

I weekenden serveres “Weekend brunch” i to versioner “Den traditionelle” med græsk youghurt, parisertoast på surdejsbrød, scramble eggs, sprød vaffel og hjemmebagt surdejsbrød eller “Den veganske” med avocadomad, chiagrød, frisk grapefrugt, søde grønne vafler og hjemmebagt surdejsbrød. Uanset hvad du vælger koster det pt 125 kr.

Læs mere her

Nr. 15 Køkken & Bar

Holmbladsgade 15 

I ly af sommerferien og corona kaos åbnede et nyt spisested på Holmbladsgade 15. Det er de tre kammerater Mikkel, Martin og Benjamin der står bag stedet der serverer lette retter og noget godt at drikke til.
Om morgenen serverer de et morgenmadsbræt der meget vel kan udgøre det for brunch, på brættet til 125 kr. er der Hjemmeavet smoothie bowl m. friske bær, avocado m. ristet sesam & mandler, færøsk varmrøget laksesalat, røræg m. bacon & purløg, lufttørret skinke, pikant salami & salami le menage og serveres m. ristet brød og rugbrød

Læs mere her

Wulff & Konstali

Lergravsvej 57 & Isafjordsgade 10

I et sjovt smørhul imellem Amager Strand, nybyggede huse, Amager banen og et motionscenter ligger Wulff & Konstali. Stedet er travlt, men især om sommeren er det nemt at få plads da der er massere af plads udendørs. Derudover har Wulff & Konstali også en forretning hvor der fra April 2019 også serveres brunch.
Hos Wulff & Konstali vælger man selv sin brunch med enten 5 stk. kr. 135,- eller 7 stk. kr. 165,- og der kan vælges skiftende retter, lige nu kan du fx vælge: klassisk rødgrød m/ fløde, wasabi tunmousse, stikkelsbærgrød og den ikoniske birkesvaffel med bærskum og meget mere fra den skiftende menuen der også tilgodeser vegetarer…
Læs mere her

The Organic Boho

Prinsessegade 23

The Organic Boho serverer 100% økologisk, vegansk og glutenfri mad. Og nej, det er hverken en hellig eller kedelig oplevelse at indtage en brunch på Prinsessegade. Til brunch serveres der “The Brunch” der serveres på tallerken med iced tea til 199 kr.. Brunchen består af Acai bowl med granola, ginger shot, en lille bolle, plantebasseret smør, frisk frugt, lille salat, sweet potato fries, chili mayo, trøffel kugle.

Læs mere her

Jur Food

Øresundsvej 150D

Jurfood er en af de nyere caféer, de ligger lige ved Lidls parkeringsplads og man bryster sig af sol hele dagen, når den altså er fremme… Caféen har et godt udvalg af italiensk gourmet kaffe og hvad man ellers forventer af en god café. Men det helt store nummer hos Jurfood er brunchen! Her satser man på brunch alle ugens dage fra 09.00 til 15.00, cafeen er dog åbent til kl. 17.00. Brunchen består af fem retter for 149 kr. man selv vælger imellem 25 forskellige retter. Man kan tydeligt se køkkenets fokus på gode råvarer og en stor portion økologi. Et par af de brunchretter der får vores tænder til at løbe i vand er “Bananpandekage med kokos, blåbær og ahornsirup”, “Varmrøget lakserilette med syltede rødløg og brødflager”, “Hjemmelavet nutella”, og “Bagt grape med skyr og myntesukker”.

Læs mere her

Mad & Kaffe

Tyrolsgade 6

Oprindeligt fra Vesterbro kom Mad & Kaffe til Amager og har især taget det unge publikum med storm. Her er ofte ventetid i weekenden, men konceptet er tiltalende hvor man vælger sit antal af retter og hvad man vil have 3 stk. 94,-, 5 stk. 135,- , 7 stk. 165,- Der kan vælges imellem mange retter såsom: “Koldrøget Islandsk laks m. rygeost, skoleagurk, rugbrødscrumble & brøndkarse”, “Økologisk rugbrød og surdejsbrød fra Andersen & Maillard m. økologisk smør”, “Ostepølse fra Lejre Mikropølsemageri m. trøffelmayo”  og meget mere…
Læs mere her

 

Naturtørst

Amagerbrogade 138

Der er tydeligvis en tendens til at man sammentætter sin egen brunch. Men hos Naturtørst kalder de det for det første ikke brunch, men jeg tager mig nu alligevel den frihed at putte dem med i brunch guide. Hos Naturtørst serverer de “Superfood”, en betegnelse der dækker primært plantebaserede råvarer med et ekstraordinært højt indhold af vitaminer, mineraler og antioxidanter. De serverer det de kalder en “Natur plate” til 148 kr. der består af Avocado på ristet rugbrød m. sødkartoffel-hummus, toppet m. blødkogt øko æg, superfood bowl, eksotisk frugt og græsk yoghurt m. granola, nødder og friske bær og en valgfri drikkelse.

Læs mere her

Fru Munk

Kongevejen 21B

I evigt charmerende Dragør ligger den lille café Fru Munk, de er specielt kendt for deres kager, tapasaftener hvor Hr. Munk tager over og naturligvis brunch. Lørdag og søndag fra 9-14 kan du selv sammensætte din brunch ud fra menukortet, 3 retter til 75 kr., 5 retter til 115 kr., og 7 retter for 145 kr. Der vælges frit imellem retterne lige fra “Bananpandekager med saltkaramel” til “Iberico sortfodsskinke med hytteost.

Læs mere her

Ingolfs Kaffebar

Ingolfs Allé 3

Det er en Amager klassiker i det lille hus på villavejen. Finurligt indrettet og med mulighed for udendørsservering.
Her findes “weekend Brunch” med øko røræg, ost, skyr, grønt, sprødt, blødt, hjemmebagt brød
til 130 kr. og kan “Pimpes up” med pølse og charcuteri til 30 kr. ekstra.
Derudover er der en lang række retter til at stille morgensulten fx “Omelletten” med ost & svampe. Serveres med salsa cruda & brød til 85,- eller “Ostemaden, Ingolfs favorit-ostemad med sennep, æble og karse til 55,-”
Læs mere her

 

Café 8 Tallet

Richard Mortensens Vej 81A

Det er spidsen af Amagers bebyggelse, man kommer næsten ikke længere ud tørskoet. Caféen er Placeret i det prisvindende byggeri 8Tallet med en fantastisk udsigt til Vestamager Fælled.
Her kan man selv sammensætte sin brunch ud fra menukortet der består af en masse retter, her er ingen “pakkepris”, men retterne går fra 20 til 60 kr. og der anbefales 3-5 per person.
Derudover kan vælges en morgenmadstallerken for 95 kr. bestående af croissant, økologisk Rav ost, marmelade og serrano skinke.
Læs mere her

 

Café Kystens Perle

Alleen 2d, 2770, Tårnby

Med den Blå Planet som nabo ligger den her lille Amager hemmelighed. Kystens Perle kan på sin vis dateres helt tilbage til 1938 da der blev etableret hvidtølsbryggeri i huset og i samme omgang beværtning.
Der er sket meget siden og til brunch serveres: Brunchtallerken Æg, bacon, avokado & hummus,
Vesterhavsost, syltetøj, druer, rød appelsin med myntesukker, vafler med bær, brød & smør. til 165 kr. – eller Inklusiv lille juice & lille valgfri kaffe til 210 kr.
Der findes også børnebrunch med Æg, bacon, dagens frugt, vafler & bær, nutella, brød & smør til 85 kr.
Læs mere her

 

Café Alma

Isafjordsgade 5-7

Café Alma er en rigtig Islands Brygge klassiker og er fornyligt renoveret, så det er flotte omgivelser der møder en til brunch. Her serveres en lang række morgenmads retter såsom Crouque Madame eller amerikanske pandekager. Eller slip for at tænke på alle de valg og spring ud i Almas morgenkomplet med Røræg – bacon – charcuteri – avocado – Gammel Knas ost – yoghurt – sæsonens bær – brød til 135 kr.

Læs mere her

 

Guiden er opdateret i september 2020.