2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

GUIDE: BRUNCH PÅ AMAGER

Brunch amagerHvor finder man en god brunch på Amager? Det er slet ikke så svært, der er et utal af gode steder, her er en guide til de mest interessante steder.

Man sidder der en weekend morgen på Amager med søvn i øjnenen og en mave der skriger: BRUUUUNCH.
Måske det bare er mig der har det sådan at jeg ikke kan tage en beslutning når jeg er sulten. Eller for den sags skyld huske hvor hulen man får en god brunch på Amager.

Som altid har jeg ikke besøgt alle steder, men rådført mig med folk der har. Så her får du ikke en anmeldelse, men en kort anbefaling så må du selv sætte alle tillægsordenen på.

Fru Munk

Kongevejen 21B

I evigt charmerende Dragør ligger den lille café Fru Munk, de er specielt kendt for deres kager, tapasaftener hvor Hr. Munk tager over og naturligvis brunch. Lørdag og søndag fra 9-14 kan du selv sammensætte din brunch ud fra menukortet, 3 retter til 75 kr., 5 retter til 115 kr., og 7 retter for 145 kr. Der vælges frit imellem retterne lige fra “Bananpandekager med saltkaramel” til “Iberico sortfodsskinke med hytteost.

Læs mere her

 

Jur Food

Øresundsvej 150D

Jurfood er en af de nyere caféer, de ligger lige ved Lidls parkeringsplads og man bryster sig af sol hele dagen, når den altså er fremme… Caféen har et godt udvalg af italiensk gourmet kaffe og hvad man ellers forventer af en god café. Men det helt store nummer hos Jurfood er brunchen! Her satser man på brunch alle ugens dage fra 09.00 til 15.00, cafeen er dog åbent til kl. 17.00. Brunchen består af fem retter for 119 kr. man selv vælger imellem 22 forskellige retter. Man kan tydeligt se køkkenets fokus på gode råvarer og en stor portion økologi. Et par af de brunchretter der får vores tænder til at løbe i vand er “Brunchpølser – “Mini Åge” fra Svanneke”, “Hjemmelavet nutella”, “Gammel knas – ost med pebersalsa” og “Chiagrød med mango, passionsfrugt og kokos”.

Læs mere her

 

Naturtørst

Amagerbrogade 138

Der er tydeligvis en tendens til at man sammentætter sin egen brunch. Men hos Naturtørst kalder de det for det første ikke brunch, men jeg tager mig nu alligevel den frihed at putte dem med i brunch guide. Hos Naturtørst serverer de “Superfood”, en betegnelse der dækker primært plantebaserede råvarer med et ekstraordinært højt indhold af vitaminer, mineraler og antioxidanter. De serverer det de kalder en “Natur plate” til 128 kr. der består af Avocadomad, chiagrød, græsk yoghurt toppet m. frisk frugt og supergranola og en valgfri drikkelse. Her kan vælges imellem juice og kaffe, f.eks.: “CAMU CAMU” der er en juice med Granatæble, mango, appelsin, rødbede, ananas og gurkemeje.

Læs mere her

 

Ingolfs Kaffebar

Ingolfs Allé 3

Det er en Amager klassiker i det lille hus på villavejen. Finurligt indrettet og med mulighed for udendørsservering.
Her får man sige en “Ingolfs brunch” til 139 kr. med Røræg, oksepølse, Ravost, Hallegaard skine- og spegepølse, hummus, yoghurt med granola, tomatrelish, pomme Anna med søde kartofler og urter, øko clementin
Der er mulighed for vegetar og børne brunch
Læs mere her

 

Mad & Kaffe

Tyrolsgade 6

Oprindeligt fra Vesterbro kom Mad & Kaffe til Amager og har især taget det unge publikum med storm. Her er ofte ventetid i weekenden, men konceptet er tiltalende hvor man vælger sit antal af retter og hvad man vil have 3-Retter 89,- 5-Retter 129,- 7-Retter 154,-. Der kan vælges imellem mange retter såsom: Røget laks fra Daniel Letz m. rygeostmayo og ærteskud, Økologisk Vesterhavsost med hjemmelavet marmelade, Gammeldags æblekage med mandler og flødeskum  og meget mere…
Læs mere her

 

Wulff & Konstali

Lergravsvej 57

I et sjovt smørhul imellem Amager Strand, nybyggede huse, Amager banen og et motionscenter ligger Wulff & Konstali. Stedet er travlt, men især om sommeren er det nemt at få plads udendørs.
Her vælger man selv sin brunch med enten 5 stk. kr. 129,- eller 7 stk. kr. 159,- og der kan vælges skiftende retter, lige nu kan du fx vælge: Grillet panini med ricotta og tyttebær, Øllebrød med Callebaut chokolade + blåbær + flødeskum, “Mini Åge” – stegte oksepølser fra Svaneke og meget mere fra den skiftende menuen der også tilgodeser vegetarer…
Læs mer her

 

Café 8 Tallet

Richard Mortensens Vej 81A

Det er spidsen af Amagers bebyggelse, man kommer næsten ikke længere ud. Placeret i det prisvindende byggeri 8Tallet med en fantastisk udsigt til Vestamager Fælled.
Her kan man selv sammensætte sin brunch ud fra menukortet, 1 ret koster 30, 5 for 125 kr. og 7 for 155 kr.
På menukortet kan der blandt andet vælges imellem “røræg & bacon”, “rødbede råkost” og “Vaffel & Karamel”.  Ønsker man bare at blive opvartet, eller ikke gå amok men bare en rolig morgenmad fåes en morgentallerken med vesterhavsost, marmelade, avokado, røget skinke og brød & smør for 75 kr.
Læs mere her

 

Café Kystens Perle

Alleen 2d, 2770, Tårnby

Med den Blå Planet som nabo ligger den her lille Amager hemmelighed. Kystens Perle kan på sin vis dateres helt tilbage til 1938 da der blev etableret hvidtølsbryggeri i huset og i samme omgang beværtning.
Der er sket meget siden og til brunch serveres: Brunchtallerken med Æg, bacon, serranoskinke, avokado & chiafrø, græsk yoghurt m/ bær, honningristet solsikkekerner & ahornsirup, vesterhavsost, syltetøj & den søde ting.
Serveres med to slags brød & smør til 145 kr. Der findes også børnebrunch.
Læs mere her

 

Café Alma

Isafjordsgade 5-7

En rigtig Islands Brygge klassiker er fornyligt renoveret, så det er flotte omgivelser der møder en til brunch. Her serveres brunch hvor du selv vælger ud af de tyve retter/komponenter på menukortet. 5 komponenter 129 kr. eller 7 komponenter 149 kr. Der kan blandt andet vælges Rugbrøds-panini med bagte figner og gedeost, Crispy chicken med kimchi og koriander eller Amerikanske pandekager med blåbær og sirup.
Læs mere her

Guiden er opdateret i Maj 2018.

Mere af samme skuffe