Gavlmaleri på den gamle politistation i Murciagade

Henrik Soten galvmaleri MurciagadePå en lille næsten ukendt sidegade til Frankrigsgade er der de seneste dage opstået et nyt farverigt gavlmaleri på den gamle politistation. Værket er skabt af den pæredanske, men international kendte Henrik Soten og kurateret af Jens-Peter Brask.

Murciagade klinger ikke i selv de mest amagerkanske øre, det er en ganske lille ukendt vej med kun to huse på, stukket ind imellem fsb’s røde boligblokke lige bag Frankrigsgade. Murciagade 2 tjente frem til oktober 1923 som politiets Station 4, og de gamle betjente ville nok måbe lidt hvis de så det farverige værk på gavlen af bygningen.

Gavldating på Instagram

Kurator Jens-Peter søgte på Instagram en ledig gavl til et nyt værk, og her reagerede beboerne i Murcigade 2 og tilbød gavlen. Jens-Peter Brask har tidligere skabt en lang række værker i København, blandet andet på Valby Hallen og senest på Lergravsvej. På kort tid blev kunstneren Henrik Soten udpeget til at skabe et unikt værk til gavlen.

Beboerne i Murciagade 2 har længe været kede af det lidt neutrale udseende på huset der tidligere har været både Amagergult og blåt, så et gavlmaleri har været på ønskelisten længe. Projektet har kun kunne lade sig gøre med støtte skaffet af Jens-Peter Braks hos blandt andet Beckers maling – og med opbakning fra fsb til at låne deres grund og male på deres skur.

Fra Wuhan til Amager

Det er kunstneren Henrik Soten der har skabt og udført værket. Soten har malet gavlmalerier i det meste af verden. Ironisk nok er det ikke længe siden at han malede et gavlmaleri i Wuhan i Kina inden Corona brød ud, og netop Corona har tvungen ham til at rejse hjem fra sin bopæl i New York. Så på en måde kan vi takke Corona for at Murciagade nu er beriget med et stykke kunst. Sotens stil tager udgangspunkt i graffiti og er abstrakt med fuld knald på farverne, det er malet på fire dage og der er brugt i omegn af 200 liter maling og et ukendt antal spraydåser.

14 meter gavl og et barnevognsskur

Foran gavlen har fsb et barnevogsskur, og ejendommen er omkranset af hegn begge dele er indraget i værket for at skabe en tredimensionel fornemmelse, hvor dele af værket kan ses helt fra Amager Centret på hjørnet af Brysselsgade og Ålandsgade.

Du kan opleve værket på Murcigade hele døgnet, bare du tager hensyn og bliver ude på vejen.

Se flere værker af Soten og se hvad Jens-Peter Brask ellers har skabt af værker på deres instagram profiler.

Henrik Soten Instagram

Jens-Peter Brask Instagram

 

Værket er skabt på gavlen af skribentens hus, men indholdet her er skrevet uden aftaler eller betaling.