De bedste gratis oplevelser på Amager – København S.

Gratis oplevelser

København kan være en rigtig dyr ferieoplevelse, lige meget om du er turist eller holder ferie i din egen by. Men der er gudskelov massere af gratis oplevelser at tage sig til på Amager, og det er helt gratis! Her kommer en guide til de bedste gratis oplevelser på Amager, København S. Der er oplevelser for både store og små, både inde og ude.

Kør på Skinnecykel

En af Amagers og Københavns sjoveste og bedste gratis oplevelser er klart at kører med skinnecykel eller dræsine på den ca. 800 meter gamle togskinner imellem Vermlandsgade og Kløvermarken. Vend derefter cyklen og tril tilbage igen. Man kører på den tilgroede strækning og supercykelstien må pænt holde tilbage for “tog” når den krydses. Alle kan være med, der kan sidde en passager på laddet og fx. Holde de mindre unger, cyklerne er så lette at ældre også kan køre dem, og som noget nyt er der også en børneskinnecykel.

Banen er i 2019 åben søndage i ulige uger fra 12-16.00. Kørsel som udgangspunkt gratis, men der kan gives frivillige bidrag kontant eller via mobilepay, til at dække det frivillige arbejde, drift og vedligehold.

Læs mere her

Tag på Kastrupgaardsamlingen

Kastrupgårdsamlingens fokus på grafik er et særkende for samlingen – og selvom betegnelsen ”grafik” dækker over kunst som udelukkende er trykt, så rummer grafikken meget forskellige teknikker som fascinerer. Træsnit, linoleumssnit, kobberraderinger, silketryk er de overordnede genrer, men herunder udfordrer og udvikler kunstnerne teknikker i et væld af farver, former og materialiteter Museet rummer i dag over 6000 værker af godt og vel 580 kunstnere, blandt andet nogle af danske kunsts store grafikere som Asger Jorn, Svend Wiig Hansen, Dea Trier Mørch, Lene Adler Petersen og internationale navne som David Hockney, Man Ray, Niki De Sant Phalle, Sam Francis og Picasso.

Det lyder klart mere tørt end det er, museet er en lille ukendt perle der tager godt imod både store og små gæster og klart en af de bedste gratis oplevelser i København. Hen over sommeren vises museets 40 års jubilæumsudstilling med mange af de helt store værker. Og ja, der er altid gratis entre.

Læs mere her

Tag på Overgaden og se samtidskunst

Overgaden. Institut for Samtidskunst har eksisteret siden 1986 og er et af Danmarks vigtigste og mest eksperimenterende udstillingssteder for samtidskunst.

Overgaden præsenterer årligt omkring ti udstillinger af ny dansk og international samtidskunst og har soloudstillingen som sit særlige fokusområde. Med soloudstillingerne viser Overgaden nyproducerede projekter på højeste kunstfaglige niveau på tværs af medier og generationer. En vigtig del af Overgadens profil er også eksperimentet med selve udstillingsformen og forholdet mellem kunstner, kunstinstitution og publikum.

Alle udstillinger og events på Overgaden er gratis, og alle er velkomne.

Læs mere her

Hør Søndags koncerter på Nemoland

Christianias Søndagskoncerter på Nemoland er en populær, og gratis, sommertradition i Kbh. Hver søndag fra den 26. Maj til 25. August 2019 spilles to koncerter henholdvis kl. 18, og kl. 20.

Der er i programmet for sommeren 2019 plads til dansktop med Birthe Kjær,  poprock med Poul Krebs og danskhall med Shaka & Wafande. Traditionen tro er der også en lang række af nye navne som Iris Gold, Barselona og Nikoline.

I det hele taget vrimler det med gode navne på scenen, hvor konferencier Per Vers, der også er konferencier på Roskildes Festivals Orange scene, leder publikum igennem aftenens to koncerter.

14 søndage med i alt 29 koncerter hvor den eneste ”entrebillet” er et besøg i Nemo baren, og måske lidt god mad i Nemos Kitchen? Og HUSK at lade egne drikkevarer blive hjemme og støt de gratis koncerter med køb i bare!

Læs mere her

Tag med trækfærgen

I Ørestad er en ny trækfærge søsat i det tidlige forår, turen er kort og du står selv for at trække dig fra den en siden til den anden af kanalen. Men det er vildt skægt, for både store som små. Formelt er turen helt gratis, men det er kun fantasien der sætter grænser for hvad der skal til for at træde ombord på færgen. Trækfærgen ligger i forbindelse med en rigtig god legeplads med klatrevæg og forhindringsbane, samt boldbane.
Læs mere her

Og så et par af de oplagte gratis natur oplevelser

Amager fælled / Naturpark Amager

Naturen er gudskelov gratis endnu, og altid en oplevelse, så Naturpark Amager er perfekt til både lange og korte ture, her kan overnattes i shelter, laves bål, ses på fugle, lege på den store legeplads og meget meget mere. Læs mere her

Hop i havet

Der er mange muligheder for at tage en svømmetur, ikke bare på Amager Strandpark, men også i selve havnen, hvilket for de fleste er lidt mere uvan(d)t end en tur på stranden. Se en guide til badesteder i havnen her

 

Husk at vi altid skriver om massere af gratis oplevelser i København S. Amager her på sitet, se seneste nyt her