Copenhagen Light Festival på Amager

Copenhagen Light festival åbner på Amager

Hele februar spreder Copehagen Light Festival sig ud over København, og på Amager opsættes der en række lysværker, foruden det at vi kan stå på øen og kigger over på Sjælland og se værkerne langs havnen.

Mange storbyer i verden har lysfestivaler, men i København har vi særlig gode forudsætninger: København er en de mørkeste hovedstæder i verden. Det er er ikke kun på grund af den nordlige beliggenhed, men også fordi byen er sparsomt oplyst i forhold til mange andre byer. Den følsomme danske tilgang til lys strækker sig helt ud i gadebelysningen, hvor “lidt, men godt” er det styrende princip.

Tag den tykke frakke på og træk huen godt ned over ørerne. Det kan være at din cykeltur på vej hjem fra arbejdet eller din shoppetur bliver en smule længere, fordi du må stoppe og se lyset – og mørket.

Langt de fleste af lysfestivalens oplevelser er af den gratis slags, og kan opleves i gader, på pladser og langs med havnen. Mere end 100 forskellige organisationer, lyskunstnere og -designere har ydet bidrag i hele byen.

I år er størstedelen af værkerne på Amager samlet under “Amager lyser”, det kan du læse mere om her

På Amager kan du blandt andet opleve de på kortet viste værker, klik på navnet og du kommer direkte til en forklaring på festivalens hjemmeside.

På dette kort kan du se lysinstallationer på Amager, klik på den lille brik og læs mere om de enkelte installationer.

I resten af København kan du finde lysinstallationer her: