CHOKOLADEFESTIVAL I WEEKENDEN

program chokolade festival 2019

I weekenden den 29. februar & 1. marts 2020 bliver Tap1 på Raffinaderivej 10 fyldt med Chokolade, når Chokoladeselskabet  åbner op for deres årlige chokoladefestival.

Chokoladefestivalen er Danmarks største begivenhed for chokoladeelskere, en hyldest til god chokolade med masser af udstillere, foredrag, demokøkken og meget mere.  En billet til 140 kr. giver adgang til foredrag, demokøkken og samtidig får du seks poletter der kan indløses til smagsprøver hos de mange udstillere, se udstiller listen her.

Udover de mange udstillere kan man opleve en række foredrag og demokøkkener. Her fortælles om alle mulige vinkler fra chokoladens verden. Derudover kan både børn og voksne få chokolade imellem hænderne i et par workshops.
Madskribent og vært på TV2 programmet “Sukkerchock” Marie Holm er konferencier i demokøkkenet både lørdag og søndag.

 

Program for foredrag, demokøkken og Worshops

Lørdag d. 29. februar

Foredrag

  • Kl. 10.30-11.30: Peter Svinningsen & Jakob Ørstrup fra Nordic Chocolatiers med ‘De fem grundsmage’
    De fem grundsmage – hvordan smager den bedste chokolade. Hvad er det de går og roder med hos Nordic Chocolatiers. Kom og hør Peter Svenningsen og Jakob Ørstrup fortælle om de mange smagsvarianter i chokolade og deres nyopstartede Nordic Chocolatiers.
  • Kl. 11.45-12.45: Mikkel Friis Holm fra Friis Holm Chokolade & Herslev Bryghus med ‘Chokolade og spiritussmagning’
    Smag spiritus og chokolade op mod hinanden i forskellige kombinationer, hvor smagene komplimenterer hinanden bedst.
  • Kl. 13.00-14.00: Rasmus Bojesen fra Oialla chocolate med ‘Vild og økologisk’
    Oialla producerer chokolade på vildtlevende kakaotræer. Hør Rasmus Bojesen fortælle om deres økologiske chokolade, lavet på vilde kakaobønner.
  • Kl. 14.15-15.15: Mads Stigborg, Bean Geeks Chocolate & Mikkeller med ‘En introduktion til Craft øl og chokolade’
    En spændende kombination af øl og chokolade som Bean geeks og Mikkeller er virkelig dygtige til.
  • Kl. 15.30-16.30: Mikkel Friis Holm fra Friis Holm Chokolade med ‘Sensorisk smagning’
    Chokolade kan smage på mange forskellige måder, alt efter sorte, fermenteringsform, tilsætning af mælk og sukker, eller hvad man spiser/drikker i sammenhæng med chokoladen.

Demokøkken

  • Kl. 11.00-12.00: Casper Sundin Ingwersen – En dessertkok går i køkkenet
  • Kl. 12.30-13.30: Michael Lentz fra Lentz Copenhagen –  Simpel dessert på Valhrona chokolade
  • Kl. 14.00-15.00: Jørgen Gornitzka fra Chokoman – Temperering og blanke overflader

Søndag d. 1. marts

Foredrag

  • Kl. 10.30-11.30: Mikkel Friis Holm fra Friis Holm Chokolade med ‘Fyldte chokolader’
    Nyt i Friis Holm’s sortiment er fyldte chokolader. Hør hvordan Friis Holm har udviklet disse nye og lækre stykker.
  • Kl. 11.45-12.45: Peter Svinningsen & Jakob Ørstrup fra Nordic Chocolatiers med ‘De fem grundsmage’
    De fem grundsmage – hvordan smager den bedste chokolade. Hvad er det de går og roder med hos Nordic Chocolatiers. Kom og hør Peter Svenningsen og Jakob Ørstrup fortælle om de mange smagsvarianter i chokolade og deres nyopstartede Nordic Chocolatiers.
  • Kl. 13.00-14.00: Pacari Chocolate med ‘From bean to bar’ (foredrag på engelsk)
    Pacari Chocolate ́s økologiske chokolade er fri for gluten, soja, mælk og kunstige ingredienser. Kom og hør Pacari’s “fra bønne til bar” foredrag.
  • Kl. 14.15-15.15: Torben Mandrup fra drikportvin.dk og Mette fra justenjoy.dk med ‘Portvin og chokoladesmagning’
    Portvin og chokoladesmagning. En portvin og chokoladesmagning i forskellige kombinationer, under kyndig vejledning af specialister
  • Kl. 15.30-16.30: Mikkel Friis Holm fra Friis Holm Chokolade med ‘Sensorisk smagning’
    Chokolade kan smage på mange forskellige måder, alt efter sorte, fermenteringsform, tilsætning af mælk og sukker, eller hvad man spiser/drikker i sammenhæng med chokoladen.

Demokøkken

  • Kl. 11.00-12.00: Mette Ravn fra Mette Ravn Vanilje og Marie Frank der er selvlært konditorblogger – Vanilje og fransk dessert
  • Kl. 12.30-13.30: Michael Lentz fra Lentz Copenhagen –  Simpel dessert på Valhrona chokolade
  • Kl. 14.00-15.00: Dessertkok fra Le Bonheur – Der jongleres med chokolade i køkkenet

 

Workshop for børn

Lørdag og søndag
Kl. 10.30 – 16.30: Helle Rimmer med ‘Børne DM i chokolade’.

Vi forvandler i år børneworkshoppen til DM i chokolade for børn både lørdag og søndag.
Der udleveres et kit til alle børn, der kommer i workshoppen. Heraf produceres konfektstykker under kyndig vejledning af Helle Rimmer og Chokoladeselskabets frivillige. Alle pynter og fremstiller hver især deres chokolade, som den enkelte synes er flottest. Hver time imellem kl. 11.30 og 16.30 trækkes en vinder blandt de færdige resultater. Husk derfor at få taget et billede af din kreation inden børneworkshoppen forlades, da det er blandt disse vinderen findes. Der er pause i børneworkshoppen imellem 13.00 og 13.30.

Workshop for voksne

Deltag gratis ved at henvende dig til Chokoladeselskabets stand, hvor du kan hente en billet senest 15 minutter før workshoppens start. Der er 15 pladser pr. hold, som fordeles efter ‘først til mølle’.

Lørdag og søndag
Kl. 10.30 – 12.30: Flødeboller med Chokoladeselskabet*

Kl. 13.30 – 15.30: Chokolademousse med Chokoladeselskabet*

Billetter købes her

FØLG 2300HAPPYNEWS