2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

Børnelitteraturfestival på Amager

På lørdag åbner børnelitteraturfestivalen ”Vi <3 bøger” for første gang dørene og inviterer Københavns børn og deres voksne indenfor på Københavns Biblioteker til ni dages ren læsefest.

Københavns helt nye festival for børnelitteratur, ”Vi <3 bøger”, skydes i gang på lørdag på samtlige biblioteker i byen. Under temaet ’Fantastiske fortællinger’ afvikles der fra den 16.-24. marts over 170 arrangementer for børnefamilier, daginstitutioner, skoler og fagprofessionelle. Festivalen arrangeres af Københavns Biblioteker og henvender sig til børn i alderen 2-12 år og deres voksne.

Børns læselyst og begejstring er festivalens omdrejningspunkt, hvor en række af landets største børnebogsforfattere vil læse op fra og fortælle om deres værker, og det vil være muligt at gå på opdagelse i et væld af workshops, booktalks, teaterforestillinger og filmvisninger.

På Amager deltager seks forskellige biblioteker, på Sundby Bibliotek som er Amager flagskibsbibliotek under festivalen kommer der et par kendte forfattere: Lene Kaaberbøl, Camilla Wandahl, og man blandt meget andet møde Steffen Larsen, der anmelder børnebøger i Politiken, Weekendavisen og mange andre steder.

Følgende biblioteker deltager:

Sundby bibliotek
Christianshavns bibliotek
Ørestad bibliotek
Bibliotekshuset
Solvang bibliotek
Islands Brygge bibliotek

Og det er en bred vifte af arrangementer får de 2 til 15 årige og deres forældre. Her er et lille udsnit af det kæmpe store program:

Godnatlæsning for de 3-6-årige

20.03.19
Tag mor eller far i hånden og kom hør fantastiske godnathistorier på Sundby Bibliotek. Bliv klar til drømmeland med godnathistorier læst højt af børnebibliotekarer. Kom gerne i nattøj og medbring evt. din bamse og dyne. Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding via billetto.dk

Dukketeater Nummer Nitten

20.03.19
Ørestad Biblioteks eget dukketeater Nummer Nitten opfører tre små fantastiske fortællinger. Det var cirka 30 minutter og det bliver sjovt og spændende. For børn fra 2-5 år.  
Arrangementet er gratis, men det kræver at man tilmelder børnene via billetto.dk

Læs højt med Vibeke Hastrup

16.03.19
Hvis du har lyst til at lære fra en af Danmarks absolut bedste oplæsere, så kom og hør Vibeke Hastrup, når hun på Sundby Bibliotek taler om, hvordan du som forælder kan gøre din oplæsning mere levende og samtidig få dit barn til at slappe af efter en lang dag.
“Åh jeg elsker din stemme, den er jeg faldet i søvn til mange gange som barn,
når jeg lyttede til dine indlæsninger!” Disse ord hører skuespiller og speaker Vibeke Hastrup ofte, når hun møder unge mennesker.

Artikel sidst opdateret

FØLG 2300HAPPYNEWS