2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

Se Amager på Løbehjul

Amager elløbehjul voiSiden januar har eldrevne løbehjul været lovlige i Danmark, og det har naturligvis åbnet op for en række udbydere af løbehjul til leje, bl.a. VOI & TIER. På Amager er løbehjulene allerede blevet en del af bybilledet, så her får du en introduktion. Introduktionen kan naturligvis bruges i hele København.

Det første spørgsmål der melder sig er “Er det lovligt at køre på et eldrevet løbehjul?”, det helt korte svar er Ja! Du skal bare kører på cykelstien, have lys på og være over 15 år. Og derfra bliver det lidt mere indviklet da lovgivningen pt er en forsøgsordning, og desuden også tælle eldrevne skateboards, segboards osv. Men det korte er det lange er, ja, det er lovligt.

Hvordan lejer jeg et løbehjul?

Der er to store udbydere af løbehjul på Amager, VOI & TIER. De er begge app basserede og har samme priser og stortset samme funktioner. VOI har været en kende mere tydelige i deres kommunikation, så dem baseres det meste af min viden på.

Nå appen er downloadet kan du se hvor der står løbehjul henne, de er parkeret helt almindelige steder i byen. Her på Amager er der i skrivende stund flere løbehjul parkeret ved Amager Centret, Christianshavns Torv, Holmbladsgade, Amager Strand m.fl. Begge udbydere har begrænset et område på Amager hvor man må afleverer løbehjulet efter brug.

Priser

Det koster 10 kr. at starte lejen og derefter 1,5 kr. i minuttet at suse afsted. Der betales i appen, så vel som selve aktiveringen sker i appen.

Hos VOI kræver de at man er over 18 år og har hjelm på, og desuden kører på cykelstien. Løbehjulet kører 20 km. i timen.

Parkering

Løbehjulet kan parkeres indenfor de zoner appen viser, så længe man tænker sig om og det ikke står i vejen. Der er PT dialog med kommunen om hvor løbehjulene må parkeres da de iflg. lovgivningen ikke må parkers på private arealer.

I flere grupper på Facebook har løbehjulene allerede været slået op som “Hvem mangler det her?”, da det ikke er et helt almindeligt syn endnu. Men ingen savner det, vi kan allesammen bruge det.

Læs mere om de to udbydere her VOI & TIER 

Læs mere om lovgivningen her

Mere af samme skuffe