NY FISKERESTAURANT PÅ AMAGER

the fat pike restaurant islands brygge

Cofocos grundlægger åbner uformel fiskerestaurant på Islands Brygge

For en sjælden gangs skyld er jeg selv involveret i et projekt på Amager! 2300happynews er jo et hobbyprojekt og i mit arbejdsliv beskæftiger jeg mig med kreativ idéudvikling inden for gastronomi og restauranter. Jeg har været sparingspartner for ejerne af den nye restaurant ”The Fat Pike” og syntes I skal høre lidt om tankerne og idéerne bag.

 

Den fede gedde slår med halen på Njalsgade

I et af Islands Brygges gamle pakhuse få hundrede meter fra havet ligger The Fat Pike. På The Fat Pike udlever ejerne en mangeårig drøm om at åbne en fiskerestaurant, her vil man gerne gøre op med, at fisk er noget ‘fint’, som skal serveres i små mængder. De mener nemlig, fisk og skaldyr skal indtages i rigelige mængder og til priser så de fleste har råd til det. Derfor hedder restauranten også The Fat Pike – ‘den fede gedde’ har nemlig fået maven godt fyldt op.

 

Usnobbet tilgang til maden og gæsten

Fiskerestauranter bliver tit opfattet som noget hvid dug, sølvbestik og dyre vine. Sådan er det ikke på ”The Fat Pike”, der er plads til den store middag og den lille snack, så skal du bare have et par østers og en lille glas, eller en lang middag så er der plads til begge dele. Tilgange i køkkenet er enkel og rustik, madens udtryk er enkelt og ærligt, maden smager af det den er og tilberedes enkelt. Om du vil drikke øl, cocktails, vin – eller lidt af det hele så gør du det, bare dit glas ikke er tomt. Stedet er rustikt med langborde, dæmpet lys og afslappet betjening.

 

Østers, bøf og stor dessert

Menukortet er delt en anelse op, men man bestemmer selv sin tilgang og hvordan man vil blande. I ”The Raw Bar er ”de kolde vare”, her er blandt andet østers og tatar. I ”The Fryer” er det fritterede ting, her finder du en af mine favoritter ”Soft shell crabs” som er dybstegt og i øvrigt er en krabbe hvor alle dele kan spises.
Hovedretterne udgøres af ”The Meat”, ”The Fish” og ”The Bird” som navnene indikerer helt simpelt tilgang til fisk, bøf og fjerkræ med forskelligt tilbehør, naturligvis med fritter til bøffen.

Desserten er der kun en af, det er en crumble med massere af is til.
Bliver du helt forvirret over at skulle vælge, så findes der ”The Fat Pike Seafood menu” som tager dig hele vejen rundt med østers, tatar, friterede og varme skaldyr.

Og så er der det med prisen, fisk og skaldyr er jo dyre, men på The Fat Pike ligger man generelt under de københavnske priser. Tre østers koster 75 kr., ”The Fish” til hovedret 185 og dessert til 50 kr. – eller ”The fat pike seafood menu” til 295 kr.

 

Et godt øje til Amager

Bag The Fat Pike står Torben Klitbo, en del Amagerkanerne vil nok kende ham for stadionmad i Sundby idrætspark når Fremad Amager spiller, da han er medejer af Fremad Amager Elite.
Torben grundlage i sin tid Cofoco og har været med til at redefinerer måden Københavnerne går ud at spise på, med en god tilgang til at det skal være billigt og lækkert at gå ud at spise. På Amager har vi fra Torben hånd haft glæde af Italy, Le Marché og Scarpetta. Torben solgte i 2016 Cofoco og The Fat Pike er dermed hans første restaurant uden for Cofoco.

 

Læs mere og book bord her

 

Mere af samme skuffe