NU ÅBNER REFFEN, AFLØSEREN TIL COPENHAGEN STREET FOOD

På Fredag den 18. maj åbner Reffen med bæredygtig street food, kreative boder og kulturelle oplevelser,

Efter fire år har holdet bag Copenhagen Street Food sagt farvel til PapirØen og lancerer et nyt større og vildere projekt på Refshaleøen. Under parolen ”Hack The Future” vil holdet skabe en ny legeplads med fokus på bæredygtig mad, håndværk og kultur – og hvor københavnerne er inviteret med om bord til at lege med.

Samlet vil Reffen have 54 start-ups i form af madboder, barer og kreative værksteder fordelt på et areal på 6000m2 – ambitionen er, at alle skal efterleve dogmerne; ”Reduce & Reuse”. Derudover har Reffen adgang til et fælles areal kaldet ”Minefeltet” på 4000m2, hvor stadeholderne og københavnerne kan udfolde deres kreativitet.

 

Gastronomiske postkort fra hele verden

På Reffen kan du gå på opdagelse i godt 40 forskellige verdenskøkkener som eks. ceviche fra Peru, grillet lam fra Rumænien, satay fra Malaysia, sticks fra Filippinerne, gyros Grækenland og Italiensk polenta – men også retter fra det afrikanske kontinent og det veganske køkken vil være at finde på det gastronomiske landkort på Reffen. Derudover vil der også være klassiske street food kendinge som burger, pulled pork, pizza og pasta på menuen. Priserne for en ret vil ligge på mellem 75-150 kr.

 

Reduce & Reuse

Stadeholderne er nøje valgt på baggrund af deres evner, kvalitet og koncept – alle har deltaget i en casting, hvor både holdet bag Reffen og et panel af frivillige har vurderet maden. Desuden skal ansøgernes koncept leve op til dogmerne ”Reduce & Reuse”, der sætter retningen for Reffens bæredygtige profil. Desuden vil stadeholderne få en reduktion i huslejen i takt med, at de bliver certificeret med det økologiske spisemærke; bronze, sølv eller guld. Stadeholderne har mentalt skrevet under på dogmerne og et manifest – og arbejder således alle for en bæredygtige profil for Reffen:

 

Kreative værksteder: Genbrug og iværksætteri

Udover de mange gastronomiske tilbud, skal Reffen også være en affyringsrampe for kreative iværksættere. Reffen vil i dag bestå af 10 små og mellemstore kreative værksteder indrettet i containere. Her kan stadeholderne producere, udstille og sælgederes produkter – der alle har en bæredygtig profil.

 

Åbningen af Reffen – først en testperiode og så the big bang!

I dagene fra fredag den 11. maj kl. 15.00 til og med torsdag den 17. maj holdes generalprøver på Reffen. I denne periode kan stadeholderne teste deres køkkener og træne personale, så de er klar til den officielle åbning. I testperioden er alle interesserede velkomne til at kigge forbi og nyde street food i takt med, at de enkelte køkkener åbner.

Se programmet for åbningen her

 

Praktisk info:

Reffen
Refshalevej 167
1432 København K

Generalprøve-dage:
Mandag den 14. maj til og med torsdag den 17. maj:

Alle boder og barer har åbent fra kl.15.00

Madboderne lukker kl 21.00 Barerne lukker kl. 22.00
Kreative værksteder lukker 20.00

Åbningstider fra og med 18. Maj:
Madboderne har åbent fra kl. 11.00 til 22.00
De kreative værksteder har åbent fra kl. 12.00 – kl. 20.00 Barerne åbner fra kl. 10 og skænker sidste gang kl. 22.00

Tilgængelighed/transport:

Bus: 9A (10 min. interval)
Havnebus: 991, 992 (hver 30 min)
Cykel: 10 min. fra Nyhavn over Inderhavnsbroen Bil: 10 min fra Kgs. Nytorv

Havnerundfart: Strömma/Canal Tours havnerundfart sejler i fast rutefart mellem Refshaleøen og Nyhavn – også om aftenen, hvor der indsættes en særlig shuttlebåd mellem Nyhavn og Refshaleøen, der sejler frem til kl. 21.00.
Sightseeing bus: Hop on & Off sightseeing-busser mellem centrum og Refshaleøen.

Gratis vand/øl: Ved fremvisning af en billet til Strömmas havnerundfart eller sightseeingbusser, kan man få en gratis øl/vand i Reffens barer. Se mere via www.stromma.dk/kobenhavn/

 

Mere af samme skuffe