GUIDE: KLASSISKE IS PÅ AMAGER

Amager er badet i sol for tiden og det betyder at lysten til is stiger. Der er mange steder med rigtig god is på Amager, men der er et par steder man med rette kan kalde klassikere, du kender dem måske, og gør du ikke så er her en god grund til at komme ud og spise is.

 

Nam Nam is

Strandlinien 51, Dragør
Dragør er i sig selv et besøg værd i solskin, bare for at gå rundt og nyde stemningen iblandt alle de små gule huse. Og hvorfor så ikke have en is i hånden? Der er tre ishuse i Dragør, men selv har jeg barndomsminder fra “Nam Nam Is”, så har aldrig prøvet andet. Isen er fra Hansen is, hvilket jo aldrig skuffer. Vaflerne bager de selv i den lille butik! Stemningen er “gammel dansk” og virkelig hyggelig. (billedet)

Strandtutten

Amager Strandvej 225
Is og strand hænger uløseligt sammen, og der er flere muligheder for is på Amager Strandpark, men en af de gode gamle klassikere er “Strandtutten” lige ved indgangen til Amager Strandpark. Ingen kan helt huske hvor længe den har ligget der, selv har jeg det sådan at “Strandtutten” er for stranden hvad “Flyvergrillen” er for lufthavnen, der er bare en speciel stemning man ikke finder andre steder. “Strandtutten” er en klassisk strandkiosk med gammeldags isvafler, som fåes “med hele svineriet” (ja, det står der på skiltet), de kører også med et koncept om “halve kugler” så man kan få flere varianter is og derudover sælges der, slik, toast, pølser og så videre.

Ismageriet

Rued Langgaards Vej nr. 6E 
Ismageriet er vel et af Københavns mest kendte issteder og har i årevis fået folk til at valgfarte langt ud på Kongelundsvej for at stå i kø til isen. Selvom Ismageriet nu er flytter over i Ørestaden med DR Byen som nabo, så er køen ikke blivet kortere eller isen dårligere. Isen er hjemmelavet Gelato-inspireret – tilpasset danskernes smag – af friske, naturlige og sæsonbestemte ingredienser og helst gerne fra lokalområdet. Ismageriet sælger også islagkager og minde isdesserter til fest.

Alice Ice cream & coffee

Markmandsgade 1, st. tv.
Okay, et sted der ikke har haft åbent et år endnu kan vel næppe kaldes en klassiker? Nej, det kan det sgu nok ikke. Men det her sted er sit helt eget, isen er lavet i små portioner og af ret specielle smagsvarianter. Der laves is ud fra tanken om at det udover mælk, som iøvrigt er økologisk, kun skal smage af det det er. Så man bruger og forarbejder f.eks. selv pistacie og bær til isen.
Alice er ved at blive noget “de taler om ovre på Sjælland”, så måske det ikke er en klassisker, men måske det er det om en håndfuld år?
Researchen til artiklen har været omfattende, men jeg har ikke styr på åbningstiderne fordi flere steder ikke har faste åbningstider, men en god tommelfingerregel er at kigge efter solen, er den fremme er isskiltet det nok også.

Mere af samme skuffe