2300happynews.dk

Amager – Kultur, guides, nyheder.

GUIDE: FASTELAVN PÅ AMAGER

børn der slår katten af tønden til fastelavn på AmagerFastelavn er Amagers navn omkring den 3. marts, og dagene omkring, hvor der afholdes en række arrangementer for alle aldre. Her er en samlet guide over fastelavns arrangementer på Amager.

2019 guiden er ved at blive skrevet! Følg med nedenfor.

Fastelavn i Prismen

3. marts kl. 10.00-17.00
0 til ca. 12 år.
Pris 65 kr. inkl. fastelavnsbolle

Kom og giv tønden et ordentligt slag!

Der vil blive kåret kattekonge og -dronninger for hver aldersgruppe og en vinder for bedste udklædning både for piger og drenge. Der opdeles i forskellige aldersgrupper. For børn fra 0 op til ca. 12 år.

Også i år vil der være godteposer og kakao til børnene og kaffe til de voksne.

Pynt tønderne-workshop

Der slås katten af tønden fra kl. 11, men som noget nyt holdes i samarbejde med Kunsti Hænder en lille workshop kl. 10, hvor børnene kan være med til at pynte tønderne. Der er begrænset antal pladser til workshoppen, og du sikrer dig en plads ved at melde dit barn til “Pynt Tønderne – Workshop” på Billetto. Tilmelding er gældende kun ved køb af indgangsbilletten til hele arrangementet.

OBS! For deltagerne til denne workshop åbnes dørene kl. 9.45.

Dagens program:

– kl 10.30 åbner vi dørene
– kl. 11.00 Slå katten af tønden!
– Kåring af Kattekonger og Kattedronninger plus den bedste udklædning for både piger og drenge
– Uddeling af godteposer
– Servering af kakao til børn og kaffe – og fastelavnsbolle til dem der har købt det – til voksne i Caféen
– kl 13 ca. I fællesskab rydder vi op og gør plads til Åbent workshop og Åben Hal. I kan lege i Arenaen eller være med til åbent fastelavns-relateret workshop
– kl 14.00 Fælles oprydning, redskaberne lægges tilbage på plads

– 50kr pr næse, dvs. både børn og voksne betaler indgangen. I prisen er inkl. kaffe til de voksne og godteposer til de små- 65kr. inkl. 1 fastelavnsbolle. Du får afleveret en kupon ved fremvisning af billetten inkl. fastelavnsbolle, som du skal indløse i caféen.

Børn 0 og op til 2 år kommer gratis ind og de får en lille smoothie som “godtepose”

Husk, det er vigtigt, at du køber billetten i den rigtige alderskategori så ved vi, hvor mange børn for hver aldersgruppe er med.

Læs mere her

 

Fastelavn i Kulturhuset Islands Brygge

3. marts kl. 12.30
0-10 år
Pris 40 kr, tilmelding nødvendig

Endnu engang løber fastelavnsfesten af stablen på K-I-B. Og traditionen tro er der både tønder for de små (0-4 år) og de lidt større børn (5-10 år). Dørene åbner allerede kl. 12.30, så vi kan gå i gang med tøndeslagning kl 13.00. Når kattekongen og –dronningen er blevet kåret, sørger tigertræning for en sjov legekoncert, hvor hele familien kan være med.

Dørene åbner kl. 12.30, Tøndeslagning kl 13.00 Legekoncert kl 14.00

Det er gratis at være med, men tilmelding er nødvendig for alle børn, der deltager.

Læs mere og tilmelding her

 

Fastelavn til Hest

Lørdag den 2. marts 2019 kl. 13.00-17.00
Prags Boulevard / Nordlandsgade

Traditionen ender hesteoptoget til tøndeslagning på Prags Boulevard / Nordlandsgade. Ingen kan helt huske hvornår eller hvordan det startede, men det er en god Amager tradition der ny gentages når foreningen “Amager Butikkerne” inviterer til tøndeslagningen til hest. Arrangementet foregår for tilmeldte, så kom for at se på.

 

Fastelavn i Action Center Amager

søndag den 3. marts fra kl. 10:00-13:30

Action Center Amager inviterer hele familien til et gratis fastelavns event søndag den 3. marts fra kl. 10:00-13:30
Kom og fejr fastelavn med dit sejeste og flotteste outfit i Action Center Amager

Programmet for dagen:
10:00 Dørene åbnes
10:30 Tøndeslagning for de mindste
11:00 Tøndeslagning for de større
11:45 Kåring af Kattekongen og -droningen samt bedste udklædning! En masse spændende præmier på spil 👑👑😻
12:30 Fastelavns boller og kakao Vi vil også åbne op for nogle af vores aktiviteter som hele familien kan være med til
13:30 Tak for i dag

Tilmelding sker senest d. 24/02 kl 18:00 ved at sende en mail med emneoverskriften “Fastelavn” til ASH@ActionCenterAmager.dk hvor der skal oplyses: antal personer og alder på de deltagende.
Bemærk der er begrænset plads til eventet. Vi kører efter først til mølle-princippet. Din tilmelding er først gyldig, når du får en bekræftelse via mail

 


Herunder arrangementer fra 2018

Fastelavn i Dragør

11. februar fra kl. 09.30 (se link i artikel)
Gratis

Fastelavn er en gammel tradition og stor højtid i Dragør og Store Magleby på det sydlige Amager, og den bliver fejret både fastelavnssøndag og fastelavnsmandag med tøndeslagning fra hesteryg.

Det er et flot syn at se alle de pyntede heste og ryttere iført høj hat, hvid skjorte og broderede sorte veste komme buldrende i fuld fart mod tønden med løftet tøndestok – i fuld overensstemmelse med, hvad deres forfædre har gjort i adskillige generationer. Hollænderne tog traditionen med, da de kom til Amager i 1500-tallet – man har en skitse fra en ‘tønderridning’ på Amager i Jacobæus’ Rejsebog Optegnelser fra 1671.

Rytterne samles om morgenen, både søndag og mandag, og rider med flagmænd og musikvogn i spidsen rundt på visitter hele dagen. Man er velkommen til at følge med. Kulminationen er tøndeslagningen. Fastelavnssøndag foregår det på Blushøj i Dragør kl. 16.00, hvor der altid er mange tilskuere.Det er en god idé at komme til tøndeslagningen til tiden – nogle år tager det kun 20 minutter at slå tønden ned. Andre år tager det næsten en time.
Der er mulighed for at købe rompunch.

Når den sidste tøndestav er slået ned, kårer man årets tøndekonge eller tøndedronning, der får en krans lagt om hestens hals og en sang med på vejen.

Læs mere her

 

 

Fastelavn på Amagermuseet

12. februar kl. 13.30-18.00
Gratis

Mandag den 12. februar kan du opleve det traditionsrige fastelavnsridt på Hovedgaden foran Amagermuseet.

I St. Magleby er fastelavn en særlig højtid, hvor 20-30 af byens mænd ifører sig høj hat, hvid skjorte og sorte broderede veste. Hesten er fint pynt til lejligheden med blå, røde og hvide bånd, og seletøjet er pyntet med snekker.

Klokken 16 mødes rytterne til dagens højdepunkt på Hovedgaden, hvor selve tøndeslagningen finder sted. Der er fart over feltet, når rytterne skal forsøge af slå tønden helt ned. Når det sidste bræt er slået ned, kåres årets tøndekonge med krans og skålsang på gårdspladsen på Amagermuseet.

Læs mere her

 

 

Fastelavn – Katten af tønden Amagerbrogade 150

3. februar kl. 12.00
2-12 år
Gratis

Fakta, Synoptik & Punkt1 går igen i år sammen om en tøndeslagning omme i baggården til deres butikker.
Der er to tønder en for 2-6 år og en for 7-12 år. Der kåres naturligvis konge og dronning for vinderne.
Der serveres kage og kaffe til de fremmødte.

(intet link, men spørg direkte i butikkerne hvis spørgsmål)

 

Fastelavn for børn og barnlige sjæle – Café Palmehaven

11. februar kl. 13.00-15.00
0-6 år plus
25 kr. Tilmelding nødvendig

Cafe Palmehaven og kiosk Kongen holder fastelavn for børn og barnlige sjæle. De starter kl. 13.15 med tøndeslagning for de 0 – 6 årige. Når de har slået den ned hænges en tønde mere op og lader de 7 årige og opefter komme til.

Efter tøndeslagningen vil der blive delt juice og slikposer ud.

Der vil være præmie til bedst udklædte.

Læs mere for tilmelding her

 

Cykelfastelavn 2018 – Naturcenter Amager

11. februar klokken 11:00 – 14:00
Gratis

Naturcenter Amager inviterer igen i år til fastelavnsfest.
Her på Amager er der en gammel tradition for at slå katten af tønden til hest. For at alle kan være med, gøres det på cykel – den trofaste jernhest.

Der dystes selvfølgelig om at slå bunden ud på tønden, men der er også den prestigefyldte titel som kattekonge på spil, til den person der slår det sidste bræt ned.

Der vil være lækre nybagte fastelavnsboller og man kan også lave pandekager og popcorn på bål.

Læs mere her

 

Balkan, Swing & Fastelavn for voksne! – Operaen, Christiania

Lørdag 10. Februar 2018
kl. 22 til 04.00
Operaen, Christiania
Over 18 år. (For voksne)
Entré: 60 kr

Successen fra 2014 gentages og der diskes op med Fastelavn Edition af den snart 6 år gamle tilbagevendende fest; Balkan vs Swing. Festen rykker tilbage hvor den startede: Operaen på Christiania, pyntet så meget op så det er som at træde ind i en karussel der ikke har holdt pause siden plankeværket blev væltet i 1971. Husk at det kun er muligt at deltage hvis man er klædt ud og er man det er man også med i konkurrencen om Bedste Udklædte.

Sherzandum leverer energisk sveddryppende dansefest i form af 7 mand, der spiller Klezmer med toner fra balkan og swingjazz kulturen. Derefter er derLate Night Session med Claes Blæs: Musikken er til at danse til, og du vil med garanti høre musik du aldrig før har hørt, når Claes Blæs vi forkæle dine ører og dine sanser med vibes fra alle slags kulturer på vores dejlige klode.

Læs mere her

 

Afholder du et fastelavns arrangement der er åbent for alle, så giv mig besked på mail: 2300happynews@gmail.com så det kan komme med på listen.

Mere af samme skuffe