COPENHAGEN LIGHT FESTIVAL PÅ AMAGER

Fra den 2. februar til 2. marts spreder Copehagen Light Festival sig ud over København, og på Amager opsættes der en række lysværker, foruden det at vi kan stå på øen og kigger over på Sjælland og se værkerne langs havnen.

Mange storbyer i verden har lysfestivaler, men i København har vi særlig gode forudsætninger: København er en de mørkeste hovedstæder i verden. Det er er ikke kun på grund
af den nordlige beliggenhed, men også fordi byen er sparsomt oplyst i forhold til mange andre byer. Den følsomme danske tilgang til lys strækker sig helt ud i gadebelysningen, hvor “lidt, men godt” er det styrende princip.

Tag den tykke frakke på og træk huen godt ned over ørerne. Det kan være at din cykeltur på vej hjem fra arbejdet eller din shoppetur bliver en smule længere, fordi du må stoppe og se lyset – og mørket.

Langt de fleste af lysfestivalens oplevelser er af den gratis slags, og kan opleves i gader, på pladser og langs med havnen. Mere end 100 forskellige organisationer, lyskunstnere og -designere har ydet bidrag.

På Amager kan du blandt andet opleve følgende værker, klik på navnet og du kommer direkte til en forklaring på festivalens hjemmeside.

Life – Krøyers Plads (Christianshavn)

Temperature Field – Grønningen, bag DR (Ørestad)

Reflections – Bro over Universitetskanalen ved Rued Langgaards Vej (Ørestad)

Orb Family – Emil Holms Kanal ved KUA (Ørestad)

Ballon forest – Kulturhuset Islands Brygge (Islands Brygge)

Flow – Kulturtårnet Knippelsbro 2

Du kan se hele programmet og iøvrigt se de værker der kan ses fra Amager her

 

Mere af samme skuffe